TRØST:  Stefan Strandberg trøster Alexander Sørloth etter en stor misbrukt dobbeltsjanse. Foto: Hans Arne Vedlog /  Dagbladet
TRØST:  Stefan Strandberg trøster Alexander Sørloth etter en stor misbrukt dobbeltsjanse. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Hviterussisk stjerne håner Norge: - Sier de norske spillerne virkelig det?

Joshua King kjedet seg på topp for et norsk landslag som slakter seg selv, men tror på revansje mot Tyskland. Det får kveldens største hviterussiske helt til å le.

Norge - Hviterussland 0-1 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Etter 0-1 hjemme mot nr. 70 på FIFA-rankingen, er det lite som tyder på at Norge skal slå tilbake mot regjerende verdemester Tyskland når det virkelig gjelder på søndag.

- Det er vel strengt talt ingenting som tyder på det akkurat nå, medgir kaptein Stefan Johansen overfor Dagbladet.

- Vi skulle forsøke å ha den samme intensiteten og aggressiviteten i dag som vi må ha mot tyskerne, men vi var ikke i nærheten. Alt må bli bedre. Men vi vet at vi kan mye bedre også. Nå må vi restituere oss og bruke dagene godt fram mot søndag, sier Fulhams nysignering.

Det var langt ifra noen feststemning da de norske landslagsspillerne møtte pressen i mixed zone etter den skuffende forestillingen mot Hviterussland. Per-Mathias Høgmos menn var nådeløse mot seg selv etter fiaskokampen.

SKEPTISK: Sergey Krivets
 senket Norge på Ullevaal og tviler på at Norge kan reise seg mot Tyskland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKEPTISK: Sergey Krivets senket Norge på Ullevaal og tviler på at Norge kan reise seg mot Tyskland. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Det er skuffende. Jeg kjedet meg på topp og forsøkte å komme dypere i banen og bli mer involvert, forteller spydspiss Joshua King, som var Norges beste spiller i kveld.

- Det var altfor dårlig, supplerer midtbaneankeret Ole Selnæs.

- Vi må opp mange hakk mot Tyskland, tydeliggjør landslagskeeper Ørjan Nyland.

- Dette var meget skuffende. Alt må bli bedre, mener Alexander Tettey.

- Det meste var dårlig i dag. Vi får trøste oss med at det ikke deles ut poeng, men det er heller ingen unnskyldning, sier midstopper Stefan Strandberg.

- Mulig å slå Tyskland

Den overnevnte gjengen er likevel tydelige på at det er mulig å gå fra 0-1 hjemme mot Hviterussland til å ta skalpen på tyskerne om fire dager.

- Det er klart vi kan reise oss. Det er klart vi kan slå Tyskland. I dag var det lite som fungerte, og ja, vi møter et av verdens beste landslag. Men vi går inn i kampen med tro på seier, forteller formsterke Adama Diomande, som har hatt en meget god sesongstart for Hull i Premier League, til Dagbladet.

SELVTILLIT: Joshua King var et lite lyspunkt på en ellers mørk dag for Norge og viste at selvtilliten fortsatt er høy i måten han utfordret motspillerne på. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SELVTILLIT: Joshua King var et lite lyspunkt på en ellers mørk dag for Norge og viste at selvtilliten fortsatt er høy i måten han utfordret motspillerne på. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

Vis mer

- Det er mulig å slå Tyskland. Vi kan veldig mye bedre enn dette. Mange av oss kjenner tyskerne. Det kan sikkert være en fordel, men vi må først og fremst heve oss mye selv, mener Nyland, som er en av mange Tyskland-proffer på det norske landslaget.

Den hviterussiske leiren levner imidlertid ikke Norge store sjanser mot fotballgiganten Tyskland på søndag.

Hviterussisk profil ler av Norge

Sergey Krivets, som har 33 landskamper og fire mål for Hviterussland, ble matchvinner på Ullevaal i kveld.

Han bare ler når Dagbladet spør om hvor gode sjansene er for norsk suksess mot Mesut Özil, Toni Kroos, Thomas Müller og resten av det tyske stjernegalleriet.

- Norges sjanser mot Tyskland? Haha, de er ikke store. Sier virkelig de norske spillerne at de har brukbare muligheter? Seriøst? Tyskland er et ekstremt godt fotballag. Norge er nok et stykke unna det nivået. Jeg må bare være så ærlig, beklage og si at det er stor forskjell på Norge og Tyskland, forteller Krivets til Dagbladet.

DÅRLIG GENERALPRØVE: Landslagssjef Per Mathias Høgmo har mye å tenke på før Tyskland-kampen på søndag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DÅRLIG GENERALPRØVE: Landslagssjef Per Mathias Høgmo har mye å tenke på før Tyskland-kampen på søndag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Hviterussland møter selv Frankrike i den første kampen i VM-kvalifiseringen.

- Norge - Tyskland og Hviterussland - Frankrike kan sammenlignes. Vi er begge underdogs og har ingenting å tape, mener den hviterussiske midtbaneprofilen.

- Norge fremsto i dag litt som forventet, egentlig. Vi kjente igjen mye av det vi ble fortalt på forhånd. Norge har mange unge spillere med gode tekniske ferdigheter. De spiller nok litt annerledes enn de var kjent for før. Så får tiden vise om det er lurt. Men de kan sikkert bli gode etter hvert når ungguttene tar nye steg, sier Krivets og smiler.

Norge møter Tyskland på Ullevaal i VM-kvalifiseringen kl. 20.45 førstkommende søndag. Hviterussland møter Frankrike to dager senere.