Hvitvask på Oslo vest

På Smart Club får du vasket skjorta di for en tier. Det er et bedre lokketilbud enn Lyn-ledelsen kommer med i Mikel-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAGEN ETTER tiltalen mot Morgan Andersen for dokumentfalsk tilbyr ledelsen i Oslo-klubben FC Lyn oss å glemme alt sammen.

- Chelsea, Lyn og Manchester United har inngått et forlik. Alle parter er fornøyde, sier Lyn-direktør Erik Langerud til Dagbladet.

Tar du med at Morgan Andersen ifølge sin advokat gleder seg til å komme i gang med rettssaken og at John Obi Mikel for lengst er blitt en stjernespiller i engelsk fotball, er det knapt mulig å presse mer pur glede inn i den skittentøysvasken som norske påtalemyndigheter har satt i gang.

Kanskje statsadvokaten i Oslo har noe å lære av hvordan de hvitvasker på hovedstadens vestkant.

FOR FORELØPIG heter ikke denne saken Morgan Andersen. Den heter John Obi Mikel, og dreier seg ikke om en eventuelt forfalsket underskrift men om hvordan et fotballmiljø i og rundt FC Lyn har hjulpet sin eks-sportsdirektør til å omgå et engelsk proffreglement.

Sånt heter «hvitvask»; og betyr ifølge Aschehoug og Gyldendals Store Norske Ordbok «det å fremstille som uskyld eller anbringe ulovlig tjente penger».

MED MORGAN Andersen som hærfører gjorde Lyn-miljøet begge deler da Mikel ble hentet til Norge som del av en snuskete avtale med Chelsea-agent Rune Hauge for at nigerianeren skulle fetes opp på Toppidrettsgymnaset i påvente av å nå lovlig 18 års alder for engelsk proffkontrakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer