Hvitvaskes for doping

PARIS (Dagbladet): Når arrangørene av verdens mest berømte sykkelritt, Frankrike Rundt, offentliggjør deltakerlista i morgen, mangler flere av de største kanonene. Rittet skal hvitvaskes for doping. Resultatet er en heller bleik utgave.

The show must go on. Om det så blir uten fjorårets helt, «Piraten» Marco Pantani. Han hadde nylig for høyt nivå røde blodlegemer, noe som tyder på doping med stoffet EPO, selv om det ikke er bevist. Etter to ukers «sykeperm» kunne han ha deltatt, men hans manager sier nei.

Det er heller ikke bevist at tyske Jan Ulrich tyr til doping, men Der Spielgel hevder at hele laget hans, Deutsche Telekom, er «like systematisk dopa som alle andre».

Jan Ullrich, vinner av Frankrike Rundt i 1997, vurderer derimot søksmål mot Der Spiegel for beskyldningene, og hevder hardnakket:

- Jeg har ikke brukt dopingmidler, bruker det ikke og kommer aldri til å gjøre det.

Stjerner nektes

Arrangørene vil heller ikke se Richard Virenque, som tilstår den ene dagen og nekter den andre, selv om 65 prosent av franskmennene mener at han bør få stille.

Belgiske Frank Vandenbroucke er i samme båt.

Den andre franske stjernesyklisten, Laurent Jalabert, vil ikke delta, i protest mot Frankrikes nye dopingpolitikk.

Alt gjøres for å rette opp det katastrofale inntrykket fra i fjor.

Doping bannlyst

Sportsminister Marie-George Buffet er som Jeanne d'Arc, som skal kjeppjage dopingen ut av Frankrike. Verken hun, politiet eller forhørsdommerne som etterforsker dopingskandalene kommer til å ta ferie under Frankrike rundt i juli.

I år er doping bannlyst, men resultatet blir deretter. Det blir nok en rein, men temmelig bleik Frankrike Rundt-årgang 1999. Det er også et åpent spørsmål hvor tålmodige sponsorene er.

  • Frankrike Rundt starter3. juli.