Hvor Arne Scheie er du?

Test deg i fotballquiz om ditt lag.

• Test deg sjøl: I faktaboksen finner du 10 spørsmål om hvert tippeligalag.

(Dagbladet.no): Fotballquiz er en populær aktivitet blant mang en supporter landet over.

Nå kommer bøkene som skal hjelpe deg til å komme opp med spørsmål og svar. De 14 bøkene dekker alle tippeligalag og er skrevet av lokale patrioter.

- Et godt quizspørsmål bør være uttømmende, og det bør gå an å resonnere seg fram til svaret. Dermed får du tenkt deg litt om. Et eksempel på det, er spørsmålet om hvor mange brødrepar som har spilt sammen på landslaget, sier redaktør Einar Røhnebæk til Dagbladet.no.

Hver av bøkene inneholder 400 spørsmål om klubben som boka dekker - og i tillegg kommer 100 mer generelle fotballspørsmål mot slutten av hver bok.

Dagbladet.no har sett gjennom alle bøkene, og mange av spørsmålene virker veldig vanskelige - samtidig som blodfansen sikkert er i stand til å besvare dem. 

- Men har vi ikke nok quizbøker nå?

- Det blir aldri nok quizbøker. Det spesielle her er dessuten at det er en bok for hver klubb. Dermed får du ingenting du ikke trenger, mener redaktør Røhnebæk.

Hvor Arne Scheie er du?

Men når det er sagt, innrømmer han at:

- Bøkene inneholder nyttig kunnskap, men også en del ekstremt unyttig kunnskap.

Og apropos det, svaret på spørsmålet om antall brødepar på landslaget, er 13. Mer røper vi ikke. Så får du heller forsøke å resonnere deg fram til de 26 navnene ...

HVEM KAN MEST: Fredrikstad-fansen blir blant annet spurt om hvilket år cupfinalen ble spilt på Fredrikstad stadion. Vet du svaret? Prøv quizen i faktaboksen. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
HVEM KAN MEST: Fredrikstad-fansen blir blant annet spurt om hvilket år cupfinalen ble spilt på Fredrikstad stadion. Vet du svaret? Prøv quizen i faktaboksen. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer