Hvor ble det av stemmene fra Drillo og Hangeland?

Ikke på FIFAs liste. - De har stemt, sier NFF.

- UVIKTIG: Drillo synes FIFA-kåringen av verdens beste spiller er tullete og uinteressant. Landslagssjefen mister nok derfor neppe nattesøvnen at stemmene fra han og Brede Hangeland tilsynelatende ikke er registrert. 
Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX .
- UVIKTIG: Drillo synes FIFA-kåringen av verdens beste spiller er tullete og uinteressant. Landslagssjefen mister nok derfor neppe nattesøvnen at stemmene fra han og Brede Hangeland tilsynelatende ikke er registrert. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX .Vis mer

(Dagbladet): For andre år på rad vant Lionel Messi i går kveld prisen som årets spiller i verden, foran lagkameratene Andres Iniesta og Xavi.

Tilsynelatende skyldtes det ikke stemmene de fikk fra Norge - for på FIFAs offisielle oversikt over stemmegivere glimrer både landslagssjef  Egil «Drillo» Olsen og landslagskaptein Brede Hangeland med sitt fravær. 136 andre landslagssjefer og landslagskapteiner er med på lista over folk som har stemt.

NFF opplyser imidlertid til Dagbladet at begge har stemt innenfor tidsfristen.

- Guttorm Dilling (administrativ leder for guttas A-landslag) bekrefter at både Egil og Brede har fylt ut skjemaene og at det er sendt, sier informasjonssjef Svein Graff.

I fjorårets kåring stemte Drillo identisk med Diego Maradona: Didier Drogba var på førsteplass, Wayne Rooney på andreplass og Zlatan Ibrahimovic på tredjeplass.

Hvordan han stemte i år er det foreløpig svært få som vet - ikke en gang mannen selv.

- Nei, det aner jeg ikke. Vi er nødt til å stemme, men jeg er ikke glad i den der kåringen. Faktisk kan jeg ikke komme på noe som er mer uinteressant. Fotball er et lagspill, sier han til Aftenposten i dag.

Svein Graff lover imidlertid å få klarhet i hvordan Norges landslagssjef og landslagskaptein stemte i løpet av formiddagen. I kvinnenes kåring finnes både trener Eli Landsem og kaptein Ingvild Stensland på FIFAs liste.

Lionel Messi var for øvrig trenernes klare favoritt, med nesten dobbelt så mange stemmer som Iniesta på andreplass. Like bak fulgte Xavi og deretter Wesley Sneijder.

Mange mener nederlenderen, som var VMs toppscorer og svært toneangivende i Inters trippel forrige sesong, burde vært høyere i kåringen.

Sportsjournalistene - som utgjorde en tredel av stemmegrunnlaget - hadde Inter-spilleren øverst foran Iniesta og Xavi. Messi var bare på fjerdeplass.

Kapteinene hadde mest sans for Messi, foran Xavi, Iniesta og Sneijder.

PRISVINNERNE: Lionel Messi og Marta er verdens beste mannlige og kvinnelige fotballspiller. Foto:   (AP Photo/Frank Augstein)
PRISVINNERNE: Lionel Messi og Marta er verdens beste mannlige og kvinnelige fotballspiller. Foto: (AP Photo/Frank Augstein) Vis mer