Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hvor dumme tror Stabæk vi er?

Først var det fakta, nå skal det være fleip og konklusjonen av det blir etter mine begreper en blank løgn. Som ingen kjøper.

TELENOR FLEIPE-SONE: Det var her han kødda med oss, Gilles M´bang Ondo. Det var her, sammen med lagkamerat Alain Junior Ollé Ollé, at Ondo ble humorist og sa at han hadde filmet til seg straffe mot Fredrikstad. Foto: Heiko Junge / Scanpix
TELENOR FLEIPE-SONE: Det var her han kødda med oss, Gilles M´bang Ondo. Det var her, sammen med lagkamerat Alain Junior Ollé Ollé, at Ondo ble humorist og sa at han hadde filmet til seg straffe mot Fredrikstad. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Oslo — onsdag 27. april

GILLES M'BANG ONDO filmet seg til straffe mot Fredrikstad og etter kampen sa Stabæk-angriperen som sant var til journalistene i Telenor Arena:

- Han var ikke borti meg — jeg tok en Drogba.

GREIT, ONDO - OG takk skal du ha. Da fikk vi i hvert fall vite det alle vet — at fotballspillere jukser så ofte de kan bare muligheten til å oppnå noe er tilstede. For ærlighet varer lengst selv om den er bygd på juks.
 
Og da Ondo sa han hadde jukset da han kastet seg foran beina til Hans Erik Ramberg oppfattet jeg ham ikke som annet enn dønn ærlig.

MEN DET VISER seg ifølge dagens VG å være feil. Skal vi tro Stabæk og Inge André Olsen. Etter et møte hos klubbens sportssjef er sannheten nå at fakta var fleip. Men som sagt — hvis vi tror Stabæk og Inge André Olsen.

Og det gjør vi selvfølgelig ikke.

JEG SIER IKKE at Inge André Olsen lyver når han VG-siteres på "Ondo sier at han sa det bare "for fun" i intervjusonen". Jeg velger bare å ikke tro på det.

Jeg velger å tro at Stabæk korrigerer og snur opp ned på Ondos versjon fordi frykten for NFF-represalier og annen (usportslig) fordømmelse fryktes å være tilstede.

FOR DET ER ikke første gangen en ærlig spiller har hatt et oppklaringsmøte med en fair-play-engstelig sjef og fått beskjed om at sånt gjør vi ikke i denne klubben.

Vi er jo ærlige, må vite.

Helt til spillets krav om fair play og rettferdighet krever at vi omgår sannheten med en i beste fall syltynn forklaring.

JEG STILLER IKKE spørsmål ved oppfordringen om fair play. Den skal være der. Den skal vi ha. Alltid.

MEN NÅR NOEN bærsjer i skuffen — og det gjør fotballspillere oftere enn vi liker å tenke på i sin kamp (i kampen) for å oppnå en fordel eller tre — kan vi ikke være så fanatiske i vår etterstrebelse av det perfekte rettferdige at en innrømmelse om brudd på det overordnede målet (fair play) blir bortforklart med at spilleren fleipet eller ikke mente det han sa.

Det er i hvert fall ikke fair play.

Men det er det som skjer hver eneste gang en spiller er (dum nok) til å si sannheten.

PS! Det nærmer seg Premier League-slutt og redaksjonens United-formann (Sigve K.) er av de fleste resultatmessige årsaker meget høyt oppe (han sliter fortsatt litt med cuptapet for City). Jeg på min side har et tapt Berbatov-veddemål å gjøre opp i løpet av de neste ukene.

Og jeg ønsker selvfølgelig og av alle hvem-er-best-årsaker å gjøre det i Tevez-drakt.

Er det noen som har en rød en å låne bort?

REDAKSJONENS CITY-FRAKSJON ( en mann / Gorm A.) drar for øvrig til Manchester i morgen tidlig. Ved ankomst Manchester International Airport et par timer senere drar han direkte til Citys treningsfelt, som er en langball fra Manchester Uniteds treningsfelt, for å overvære — ja akkurat — EN TRENING!

Dagboka ønsker begge Manchester-avdelingene R.G.B.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media