Hvor er det blitt av langrennsgutta?

Allerede 22. februar sendte Olympiatoppen møteinnkalling til samtlige landslag som skal delta i Salt Lake City-OL neste år. Under seminaret på Idrettshøgskolen i går og i forgårs var representanter fra alle lag til stede, med unntak av langrenn.

- En OL-samling er selvfølgelig obligatorisk. Hvorfor langrennslandslaget ikke var til stede, må du spørre dem om, sier assisterende toppidrettssjef Åsne Havnelid til Dagbladet.

Havnelid vil ikke konkretisere hvilke eventuelle konsekvenser uteblivelsen vil få for langrennsfolket, men sier at Olympiatoppen vil sjekke årsaken til møtefraværet nærmere.

- Veldig trist

På storsamlingen ble det formulert konkrete suksesskriterier på bakgrunn av erfaringene trenere og utøvere gjorde seg under Nagano- og Sydney-OL. Gjennom gruppearbeid kartla lagene hvor de står nå i forhold til suksessformelen, og hva som må til for å komme opp på det ønskede nivå. Dessuten ble det lagt stor vekt på utveksling av erfaringer lagene imellom.

- Alle lag har gitt tilbakemelding om at samlingen var veldig nyttig for veien videre mot OL. Derfor er det veldig trist at langrennslandslaget uteble, sier Åsne Havnelid.

Rotet vekk

Da tidspunktet for OL-samlingen nærmet seg uten at langrennsfolket hadde gitt lyd fra seg, sendte Olympiatoppen en purring. Det viste seg at ingen i langrennsledelsen vedkjente seg å ha sett den viktige innkallingen som ble sendt 22. februar.

- Det har vært en kommunikasjonssvikt et eller annet sted. Flere av oss som burde ha sett innkallingen, har ikke sett snurten av den. Da vi først ble klar over seminaret var det for sent. Vi var ikke godt nok forberedt, forklarer avdelingssjef for langrenn i Norges Skiforbund, Sindre Bergan.

Forsvant møteinnkallelsen som følge av uklare ansvarsforhold i langrennsleiren denne sesongen?

- Det kan godt hende det skyldes uklare linjer hos oss, men jeg håper og tror ikke det. Nå har vi blitt enige med Olympiatoppen om at vi skal kjøre seminaropplegget for oss selv, sier Sindre Bergan.

<B>FORNØYD:</B> - Det har hjulpet meg veldig å være med her blant så mange mestere med motivasjonen i orden, sier Lasse Ottesen.