MMA

- Hvor er fingeren hans!?

En bisarr og uhyggelig scene oppstod i Cage Fury Fighting Championship da MMA-utøveren Khetag Pliev (37) mistet fingeren underveis i en kamp.

NB! STERKE BILDER: Da MMA-utøver Khetag Pliev gikk kamp fikk han en grusom skade. Video: CFFC. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert

En av MMA-sportens mest bisarre skader inntraff natt til fredag da canadiske Khetag Pliev opplevde å miste fingeren sin underveis i kampen mot Devin Goodale.

I løpet av den andre runden ble 37-åringen sjekket, og der kom det frem at Pliev manglet ringefingeren på sin venstre hånd.

- Hvor er fingeren?

Det fikk CFFC-kommentator, og tidligere WWE- og UFC-utøver CM Punk til å reagere i sjokk og vanntro.

- Hva? Hvor er fingeren hans, spør CM Punk, mens hovedkommentator John Morgan skjønner knapt hva som skjer han heller.

- Herregud! Er fingeren hans borte? Hva er det jeg ser her? Har fingeren forsvunnet, spør Morgan gjentatte ganger mens Pliev filmes inne i sitt hjørne.

Kampen ble umiddelbart stoppet, og Goodale skal siden ha blitt erklært som vinner på teknisk knockout. Like etter var CM Punk ute på Twitter for å vise sin forfjamselse over hele situasjonen.

- Så, en av utøverne mistet nettopp en finger, skrev den velkjente kommentatoren til sine 2.6 millioner følgere.

Twitter-kontoen Spinnin Backfist har videreformidllet et intervju med Goddale etter kampen der han sier han ikke fikk med seg den bisarre situasjonen.

- Jeg husker ikke hva som skjedde. Jeg må se opptaket selv, jeg husker ikke noe, sa Goodale i et intervjuet med CM Punk etter kampen.

Hendelsen er ikke blitt henvist til på den offisielle kontoen til Cage Fury Fghting Championship på Twitter, men det skal ha blitt kommunisert at man ikke hadde klart å finne fingeren til utøveren i etterkant.

Etter litt leting skal ikke fingeren ha vært altfor langt på avveie. Journalisten Aaron Bronsteter rapporterer nemlig at fingeren skal ha gjemt seg inne i hansken Pliev skal ha hatt på seg.

Sydde på fingeren

Deretter skal 37-åringen, som representerte Canada i bryting under OL i 2012, ha blitt sendt rett på sykehuset for å forsøke å redde fingeren.

Drøyt halvannen time senere skal det endelig ha kommet noen positive nyheter fra operasjonsbordet. Ifølge journalisten Marc Raimondi hadde man omsider fått sydd fingeren tilbake på plass for Pliev

Bildet av den påsydde fingeren kan sees i bunnen av denne saken.
NB: Vi advarer mot sterke bilder!

Ifølge Raimondi skal ikke Pliev ha vært spesielt irritert over at fingeren hans var borte, men skal ha vært mer forbannet over at dommerne valgte å stoppe kampen.

- Da jeg snakket med ham så var han mer irritert over at kampen ble stoppet enn det faktum at fingeren hans hadde blitt revet av. Han ønsket å fortsette kampen, skriver Raimondi på Twitter.

Som sagt, så har Khetag representert Canada under OL i 2012, da han endte som nummer ti i 96-kilosklassen. Han har siden beveget seg over til MMA.

Ifølge MMA-siden Tapology står han så langt med fem seire og to tap i løpet av sin karriere, som startet i 2015.

Saken omtales av flere internasjonale medier, og blant dem er engelske The Guardian som skriver at Pliev i tillegg til å være fire ganger nasjonal mester i bryting, går under kallenavnet «The Terminator» fra sine tider på brytematta.

Cage Fury Fighting Championship (CFFC) er en regional kampsport-organisasjon, med tilgang til giganten UFC i form av at deres stevner blir streamet over UFC Fight Pass.

CFFC har vært første stoppested for flere av UFC' profiler. Den største av dem er regjerende mester i bantamvekt Aljamain Sterling.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer