Hvor har han fått 900 millioner fra?

Thailands korrupsjonsbeskyldte eks-statsminister vil kjøpe Manchester City.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):Thaksin Shinawatra ble fjernet som statsminister 19. september i fjor. Han forberedte seg til å holde tale i FNs generalforsamling da han fikk beskjed om at han hadde blitt erstattet av en militær overgangsregjering.

Han satte seg straks på et fly med kurs for London der flere av familiemedlemmene ventet på ham.

Shinawatra, en av Thailands rikeste, ble sammen med familien beskyldt for korrupsjon etter at de solgte seg ut av teleselskapet Shin Corp.

I løpet av de siste ukene har thailandske myndighetene frosset midlene til familien Shinawatra. Nå lurer alle på hvor Thaksin har fått 900 millioner kroner.

- Disse pengene som skal brukes på Manchester City er fortsatt et mysterium for oss. Jeg kan ikke si hvor pengene kommer fra, sa den thailandske finansministeren Chalongphob Sussangkarn til nyhetsbyrået AP i dag.

Korrupt fotballelsker

I forrige uke ble Shinawatra og hans kone siktet for embetsmisbruk og interessekonflikt i forbindelse med eiendomskjøp i 2003. Den tidligere statsministeren er siktet i flere korrupsjonssaker og thailandske myndigheter har frosset mer enn én milliard dollar av hans penger.

Men dette har ikke lagt en demper på Thaksin Shinawatras kjærlighet for den engelske fotballklubben Manchester City.

FOTBALLGAL: Her poserer den tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra med en Manchester City-trøye i regjeringsbygget i Bangkok i 2004. To år senere ble han kuppet etter beskyldninger om korrupsjon. Nå kan han bli ny eier av den engelske fotballklubben. Foto: AP
FOTBALLGAL: Her poserer den tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra med en Manchester City-trøye i regjeringsbygget i Bangkok i 2004. To år senere ble han kuppet etter beskyldninger om korrupsjon. Nå kan han bli ny eier av den engelske fotballklubben. Foto: AP Vis mer

- Jeg har hørt mye om klubben og at det er en veletablert klubb med en god historie. Klubben er noe det engelske folk kaller en «sovende kjempe». Jeg vil vekke den sovende kjempen og jeg vil gjøre mitt beste for klubben, sier Shinawatra i et intervju på klubbens hjemmesider.

Shinawatra har også foreslått at Sven Göran Eriksson, Englands tidligere landslagstrener, overtar som manager for Manchester City.

Venter rettssak

I Thailand venter regjeringen på at den tidligere statsministeren skal komme tilbake og delta i rettssaken mot ham som starter 10. juli. Shinawatra har ennå ikke sagt om han vil reise tilbake til hjemlandet.

Finansministeren sier derimot at myndighetene nesten kan garantere for hans sikkerhet.

- Det er vanskelig å tenke seg at det skal skje noe med en person som er så høyprofilert som Thaksin. Så jeg er sikker på at regjeringen vil gjøre sitt beste for at det ikke skjer noe med Thaksin, sa finansminister Sussangkarn til nyhetsbyrået AP.

Manchester City, på sin side, vurderer tilbudet fra den tidligere thailandske statsministeren. Nå venter man bare på at de største aksjeeierne skal gi klarsignal om salg.

PS! Første City-kamp denne sesongen spilles 11. august, borte mot West Ham.

Hvor har han fått 900 millioner fra?
Hvor har han fått 900 millioner fra?
FJERNET: Regjerningsbygget ble omringet av stridsvogner 19. september og Thaksin Shinawatra erklærte unntakstilstand i Thailand. Senere ble han kuppet og reiste ut av landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer