Hvor hardt banker Start-hjertene?

Stem på klubben i ditt hjerte!

• Her kan du stemme på klubben i ditt hjerte

(Dagbladet.no) I går kveld måtte Sørlandets stolthet ta den tunge veien ned i 1. divisjon. Start hadde overtaket på Odd før kampen, men rotet det bort da de fikk juling av Lyn i Oslo.

Neste sesong blir ikke like spennende på nye Sør Arena. Gresset er kanskje blitt litt bedre da, men - med all respekt - det er ikke det samme å spille mot lag som LøvHam, Alta og Hødd.

Start havnet på 6. plass på årets tilskuertabell. I snitt var det 11 216 tilskuere på Sør Arena. Hvor mange blir det neste år?

Tårer på tribunen

Det er ikke sikkert det blir så ille. Neste sesong får i hvert fall sørlendingene se et lag som vinner fotballkamper. I år vant Start bare fire hjemmekamper.

Klubben i mitt hjerte-kåringen startet i går, og Start kom litt skeivt ut der også. De gulsorte kjempet om seieren og endte på 2. plass i fjor - men så langt ligger de et stykke ned på lista.

Det blir selvfølgelig feil å si at sørlendingshjertene ikke banker like hardt for klubben lenger. For du så på Ullevaal i går kveld at fansen absolutt bryr seg. Det er lenge siden så mange kristiansandere havnet i et kollektivt gråtekor.

TRODDE IKKE DET DE SÅ: Lyn banket Start 4-1 på Ullevaal og sendte sørlendingene ned til 1. divisjon. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
TRODDE IKKE DET DE SÅ: Lyn banket Start 4-1 på Ullevaal og sendte sørlendingene ned til 1. divisjon. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Derfor gir vi Start noen dager på å komme seg.

Sandefjord nederst

Klubben i mitt hjerte er delt inn i fem klasser - to for spesialidrettslag, to for fleridrettslag og ett for student- og bedriftsidrettslag.

Hvis vi ser på tallene til klubbene i Tippeligaen, er det store sprik halvannet døgn etter at stemmelokalet åpnet. Vålerenga, Brann og Rosenborg har skaffet seg ei lita luke ned til de andre lagene. Etter dem følger Viking, Aalesund, Tromsø og Fredrikstad.

Helt nederst blant Tippeliga-lagene ligger Sandefjord - som på virkelighetens fotballtabell.

Men vi gir Sandefjord, som Start, et par dagers hvile. Så kommer de sikkert sterkere tilbake. Både i Klubben i mitt hjerte og kanskje også i Tippeligaen.

• Her kan du stemme på din hjerteklubb?

Hvor hardt banker Start-hjertene?
Hvor hardt banker Start-hjertene?
TUNGE TÅRER: Sørlendingene på tribunen klarte ikke holde følelsene tilbake i går kveld.