Hvor havner VIF, Lyn og Lillestrøm?

Uvisst om banevalg i Royal League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Til tross for at Ullevaal-matta i skrivende stund er såpass skjør at Tsjekkias landslag må trene på Bislett, har Norges Fotballforbund gitt klarsignal til at Lyn og Vålerenga får spille hver sin kamp i Royal League på nasjonalarenaen i høst.

Vålerengas hjemmekamp mot Start 27.november og Lyns oppgjør mot svenske Djurgården 8.desember blir spilt på Ullevaal Stadion, melder nyhetsbyrået ANB.

Tønsberg eller Ålesund?

Om bare to uker spiller Lyn sin første hjemmekamp i den skandinaviske mesterligaen, mot Arne Erlandsens klubb IFK Göteborg. Denne kampen får Oslo-laget ikke benytte Ullevaal-matta til, og klubben må derfor se etter andre alternativer.

- Akkurat nå er det mest aktuelt å bruke Tønsberg Gressbane, sier presseansvarlig i Lyn Joachim Andersen til NRK.

Skal dette gå i orden, må Tønsberg kommune stille med nok lys til at kampen kan sendes på TV. Kommunen er ikke avvisende til å bruke 300.000 kroner på lys.

- Skal vi få til dette, må vi snu oss fort. Ting begynner å haste, sier ordfører Per Arne Olsen til NRK i dag.

Også Lillestrøm kan ta turen

TÅLER IKKE MYE: Norge er ikke et ideelt land for vinterfotball utendørs, og nå må Royal League-lagene Lyn, Vålerenga og Lillestrøm se etter reservebaner å spille hjemmekamper på. Foto: John Terje Pedersen
TÅLER IKKE MYE: Norge er ikke et ideelt land for vinterfotball utendørs, og nå må Royal League-lagene Lyn, Vålerenga og Lillestrøm se etter reservebaner å spille hjemmekamper på. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Skulle Åråsen bli utsatt for frost og is, kan det bli aktuelt også for Kanarifuglene å spille Royal League på fremmed jord.

- Tønsberg er det eneste alternativet vi kan se, forteller Frank Grønlund i Lillestrøm SK til NRK.

I går ble det klart at serietoer Start vil spille Royal League i Skien.

Tidligere denne uken gikk Royal League-styremedlem Niels-Christian Holmstrøm ut med harde beskyldninger mot norske fotballedere. Dansken kalte nordmenn for noen fjols.

- De kjenner betingelsene, (...) og nå er vi lei av å høre på sytinga deres, sa Holmstrøm da han fikk høre at Vålerenga og Lyn ønsket å flytte sine Royal League-kamper innendørs.

Avgjørelse på mandag

Det som dermed er klart, er at de to Oslo-lagene VIF og Lyn spiller hver sin kamp på Ullevaal i høst.

Først på mandag vil det bli avgjort om lys-løsningen i Tønsberg kommer på plass, og vi får da vite om det kan bli spilt Royal League i Vestfold for første gang.

Color Line Stadion i Ålesund skal også være med i Lyns vurdering, ifølge nyhetsbyrået ANB.

SKJØRT GRESSTEPPE: Ullevaal-matta må gjennom omfattende kosmetisk behandling før morgendagens landskamp, men VIF og Lyn får spille en hjemmekamp hver i Royal League på sin hjemmearena.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer