Hvor kommer milliardene fra?

Barca ber Real forklare.

BRUKER PENGER: I en tid hvor de fleste klubber sliter med økonomien, bruker Florentino Perez og Real Madrid mer penger enn noen gang. Nå ber Barcelona forklare hvor alle pengene kommer fra. Foto: AFP
BRUKER PENGER: I en tid hvor de fleste klubber sliter med økonomien, bruker Florentino Perez og Real Madrid mer penger enn noen gang. Nå ber Barcelona forklare hvor alle pengene kommer fra. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I en tid hvor de fleste klubber vil selge spillere, gjør den vaklende giganten fra Madrid det stikk motsatte i jakten på verdensherredømme.

Mandag gikk Kakà-overgangen i boks og i dag er det bekreftet at Cristiano Ronaldo bare er en personlig kontrakt unna Santiago Bernabeu.

To spillere inn for den nette sum av 1, 4 milliarder kroner.

Og handlingen er visstnok langt fra over.

- Jeg vet ikke hvor de 1,4 milliardene Real Madrid skal bruke på spillere kommer fra. Han sier han skal finansiere spillerne med å selge drakter, men det er umulig: de må selge 30 millioner drakter, sier Barcelonas finansdirekør Xavier Sala i Martin ifølge nyhetsbyrået PA.

Barca-direktøren lurer som oss andre hvor alle pengene kommer i fra.

- Jeg antar at noen må ha gitt klubben disse midlene, og jeg mener det ville vært fint om Florentino Perez kunne forklart oss hvor de kommer i fra, sier Martin.

Som en følge av finanskrisen er bankene generelt innført en strengere utlånspraksis.

- Jeg kan forsikre deg om at Barcelona aldri vil betale så mye for en spiller. For de pengene kunne vi kjøpt hele laget som vant Champions League-finalen mot Manchester United, sier Martin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.