Hvor mange japanere må til for å intervjue Messi?

Argentineren stakk fra kaoset etter ett spørsmål.

(Dagbladet): En eksklusiv prat med Lionel Messi står høyt oppe på ønskelista for de fleste mediehus.

Japansk TV fikk hanket inn argentineren i sitt studio i går, etter at Barcelona hadde ydmyket Santos med 4-0 i VM-finalen for klubblag. Men det blir en overdrivelse å si at intervjuet gikk på skinner.

Messi, bærende på en diger gullnøkkel fra Toyota etter å ha blitt kåret til turneringens beste spiller, ble møtt med applaus og kyss da han kom ruslende opp på scenen.

En opprømt person i studio tok deretter av seg jakka og forsøkte å henge den på Messi, som tydelig signaliserte at han ikke var interessert. 

Lagkameratene hans var i gang med å feire ute på gressmatta, og argentineren virket lite entuastisk over å måtte stille opp til intervju i det hele tatt. Han ga derfor beskjed om at det fikk greie seg med ett spørsmål.

Men japanerne kunne rukket opptil flere på det halve minuttet de ble stående og diskutere høylytt seg imellom, samtidig som Messi rynket på øyenbrynene og virket mer og mer utilpass.

Til slutt fikk man like fullt formulert det ene spørsmålet. Der vi nordmann kanskje hadde falt ned på en variant av «hva synes du om Norge?» eller «hva synes du om Ole Gunnar Solskjær», i god, navlebeskuende stil, valgte japanerne å se lenger fram i tid.

KRANGLET OM SPØRSMÅLET: Etter nærmere et halvt minutts intens diskusjon, valgte TV-kanalen å spørre Messi hva han skal gjøre når fotballkarrieren er slutt.
KRANGLET OM SPØRSMÅLET: Etter nærmere et halvt minutts intens diskusjon, valgte TV-kanalen å spørre Messi hva han skal gjøre når fotballkarrieren er slutt. Vis mer

- Hvordan kommer livet ditt til å være når du gir deg med fotball?

- Ah, jeg vet ikke. Det er lenge til. Nå nyter jeg dette. Det er lenge til jeg skal pensjonere meg, svarte Messi - og så var intervjuet slutt.

Messi lot i stedet beina prate, som vanlig, og scoret to av Barcelonas fire mål i finalen.

Det var et greit svar på kritikken fra Pelé i forkant - der den brasilianske spisslegenden hevdet Messi var overvurdert og at Neymar var en mye mer komplett spiller.

- Skal jeg sammenligne dem individuelt, er Neymar mye bedre og mer komplett. Han skyter godt med begge bein, kan finte til begge sider og scorer mål, sa Pelé.

Hva han sa etter kampen er uvisst, men Neymar selv var ydmyk etter finaletapet.

- Jeg har alltid sagt at Messi er verdens beste spiller, sa han ifølge Reuters.

LEKTE SEG: Her scorer Messi det første av to mål mot Santos, med en elegant chip over keeper. Foto:  (AP Photo/Junji Kurokawa)
LEKTE SEG: Her scorer Messi det første av to mål mot Santos, med en elegant chip over keeper. Foto: (AP Photo/Junji Kurokawa) Vis mer