- Hvor mange må dø?

Den engelske fotballprofilen Gary Neville mener jaget etter fotballmillioner øker viljen til å ta skyhøy risiko under pandemi-perioden.

IRRITERT: Gary Neville. Foto: NTB scanpix
IRRITERT: Gary Neville. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- FIFAs medisinsk ansvarlige sa at det ikke skulle spilles fotball før september. Jeg tenker at hvis det var en ikke-økonomisk beslutning, så ville det ikke bli fotball før om mange måneder, sier Neville til Sky Sports.

- Mennesker vurderer nå risiko. Hvor mange spillere i Premier League må dø før det blir usmakelig? Én?, fortsetter Neville ifølge Daily Mail og peker på at «hele diskusjonen dreier seg om økonomi».

- Dette tåkelegger hjernen til folk og påvirker hvilken risiko de er villig til å ta. Dersom mennesker seriøst var villig til å sette liv og helse først, hadde vi ikke hatt diskusjonen om når fotballen skulle kunne gjenopptas, sa Neville.

Øker

- Det er store penger inne i bildet og gedigne tapssluk som kan slå inn. Dette gjør at risikoen man er villig til å utsette liv for, øker i jakten på å få fotballen i gang igjen.

Det er uklart om Premier League vil bli ferdigspilt denne sesongen, men ligaen sikter mot å få gjennomført de siste 92 kampene i løpet av sommeren. Klubber risikerer å gå konkurs om sesongen nullstilles.

Neville tror det er uaktuelt å holde på med kamper til september. – Det vil være vanskelig på grunn av kontraktssituasjonen for mange spillere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer