VANSKELIG: Nils Arne Eggen mener Linfield lyktes med å gjøre jobben vanskelig for RBK i går. Nå må trønderne gjøre jobben på hjemmebane. Foto: Catal McNoughton / REUTERS.
VANSKELIG: Nils Arne Eggen mener Linfield lyktes med å gjøre jobben vanskelig for RBK i går. Nå må trønderne gjøre jobben på hjemmebane. Foto: Catal McNoughton / REUTERS.Vis mer

- Hvor mange sjanser skapte Linfield?

Eggen fnyste av RBK-kritikk fra lokal journalist.

|||(Dagbladet): Både Rosenborg og nord-irske Linfield gikk målløse av banen i Belfast i går.
Det betyr at returmøtet blir mer spennende enn trønderne liker.

- Det gikk litt for sent med bevegelsene i angrep. Mot såpass dårlig motstand burde vi vunnet med to-tre mål, men det greide vi ikke, og da må vi heller sørge for å gjøre det på hjemmebane, sier Nils Arne Eggen ifølge NTB.

På pressekonferansen etterpå antydet en lokal journalist at det kunne være vanskelig å se hvilket av lagene som var halvprofesjonelle og hvilket var helproff, skriver Adresseavisen.

Da himlet Eggen med øynene.

- Det er dine øyne. Hvor mange sjanser skapte Linfield? spurte Eggen.

Defensivt Linfield
Før pause smalt Anthony Annans albue i ansiktet på Jamie Mulgrew. Linfield-spilleren ble liggende, men kom seg på beina etterhvert.

RBK-assistent Trond Henriksen synes ikke duellen er noe å snakke om.

- Linfield-spilleren nådde ikke fram i duellen og ble kanskje truffet av Anthony ved et uhell. Jeg så i alle fall ikke noe stygt ved den episoden, sier han, ifølge NTB.

Nils Arne Eggen mener RBK hadde vanskelige arbeidsforhold i Belfast i går.

Nord-irene passet på å ikke ta for mange sjanser offensivt.

- Vi er ikke fornøyde med det offensive spillet, men vi må huske på at Linfield spilte veldig defensivt og hadde sju-åtte spillere bak ballen hele tida, sier Eggen.

ANNAN-ALBUE: Stillbildet viser en klaps, TV-bildene viste at Anthony Annan traff ansiktet på Jamie Mulgrew. Foto: Liam McBurney / AP.
ANNAN-ALBUE: Stillbildet viser en klaps, TV-bildene viste at Anthony Annan traff ansiktet på Jamie Mulgrew. Foto: Liam McBurney / AP. Vis mer

- Vi kommer til å angripe neste gang, slik vi gjorde i dag. Det er den eneste måten å gjøre det på. Og jeg ser frem til det, sa han.

Dårligere enn antatt
Tre uker er det siden Linfield startet sesongoppkjøringen.

Kampen mot RBK var den første på to og en halv måned for deltidsproffene.

- De var dårligere enn jeg trodde, svarte Eggen på spørsmål om Linfield var bedre enn han forestilte seg.

Neste onsdag spilles returkampen på Lerkendal.

Om RBK slår Linfield er trønderne sikret ytterligere to kamper. Med tap i neste runde er de nemlig uansett sikret plass i 4. kvalifiseringsrunde til europaligaen.