- Hvor ofte har Rooney filmet seg til straffe?

Diouf mener andre filmer like mye som ham selv.

(Dagbladet.no): Boltons kontroversielle spiss El Hadji Diouf er en av Premier Leagues mest upopulære spillere, og er knapt nok likt av sine egne supportere.

Diouf er kjent for å være en notorisk skuespiller, og har måttet tåle overskrifter om spytting og konemishandling. Nå har han kommet med en lite oppsiktsvekkende erkjennelse - Diouf innrømmer at han filmer. Men han reagerer på at det bare er han som får gjennomgå.

- Alle spillere filmer, ikke bare meg. Hvis du ser på Rooney, hvor mange ganger filmer han for å få straffespark? Det er bare fordi det er meg at folk snakker om det, mener Diouf.

Uttalelsen faller neppe i god jord hos Rooney, som nylig rykket ut og fortalte hvorfor han aldri kommer til å filme. Diouf skyter likevel ikke himmelhøyt over mål - for det er liten tvil om at Rooney falt teatralsk da han skaffet United straffe mot Arsenal i 2004.

En hyggelig fyr

Men om Diouf er uærlig på banen, virker han ærlig når han forklarer sine motiver for å filme - men det bedrer neppe på omdømmet hans.

- Noen ganger når jeg filmer for å få straffe, er det fordi de beste fotballspillerne er lure. Jeg holder meg ikke på beina så motspilleren kan brekke beinet mitt. Jeg kaster meg før han går inn i taklingen. Noen ganger gir dommeren meg frispark, andre ganger ikke, sier Diouf.

Ifølge senegaleseren har det dårlige ryktet hans kostet ham utallige straffespark.

FILMER: El Hadji Diouf er en notorisk skuespiller, og her forsøker han å få straffe mot Manchester United, uten å lykkes. - Alle spillere filmer, ikke bare meg, mener han. Foto: EPA
FILMER: El Hadji Diouf er en notorisk skuespiller, og her forsøker han å få straffe mot Manchester United, uten å lykkes. - Alle spillere filmer, ikke bare meg, mener han. Foto: EPA Vis mer

- Problemet er at dommeren ofte ikke er fair mot meg. Jeg blir felt, men får verken frispark eller straffe.

Stempelet som en «bad boy» er også feilslått, hevder han.

- Jeg er en veldig glad gutt og jeg elsker å spille fotball. Noen ganger når folk sparker meg ned bare ler jeg, og når folk blir kjent med meg er jeg en hyggelig fyr.

<B>FILMER?</B> Det mener El Hadji Diouf. Det spørs om Wayne Rooney er enig.