Hvor ofte har vi sett dette før?

Enorm snuoperasjon reddet seieren for United.

FRA 0-2 TIL 3-2: Manchester United startet snuoperasjonen etter 71 minutter. Her er den nettopp blitt komplett etter Dimitar Berbatovs 3-2-scoring i det 88. minutt. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
FRA 0-2 TIL 3-2: Manchester United startet snuoperasjonen etter 71 minutter. Her er den nettopp blitt komplett etter Dimitar Berbatovs 3-2-scoring i det 88. minutt. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

Blackpool - Manchester United 2-3

(Dagbladet): Om Manchester United-spillerne mot formodning var svette i håret da de kom inn i garderoben til pause, var frisyrene garantert tørrere enn potetmel da de returnerte til banen for 2. omgang.

En varemerke-«hårføner» fra sir Alex Ferguson, av den særdeles kraftige sorten, var nemlig på sin plass etter en førsteomgang man nesten måtte gni seg i øynene for å tro.

Lille Blackpool, anført av midtbanemaestro og Liverpool-aktuelle Charlie Adam, holdt nemlig lekestue med ligalederen og kunne ledet med mer enn 2-0 til pause.

United-forsvaret var på gyngende grunn hver gang Adam slo en dødball inn i feltet eller fikk tid og plass til å strø rundt seg med krempasninger - noe han fikk svært ofte.

To cornere signert Adam ble til to mål: Først da Craig Cathcart moste ballen i mål med pannebrasken, deretter da DJ Campbell stanget inn 2-0 på bakre stolpe.

Kan aldri avskrives
Gjestene virket på sin side paralyserte, frustrerte og bortkomne. Med en slik kamputvikling ville man avskrevet de fleste lags sjanser til å komme tilbake.

Det kan man sjelden gjøre med Manchester United.

Da dommeren blåste av drøye 10 (!) minutter på overtid, var det nemlig de som kunne juble for tre poeng.

- Uansett hvor dårlig vi spiller, er vi et lag som alltid tror vi kan score. Og scorer du én, kan du score en til. Det var tilfellet i dag også. 1. omgangen var ikke god, men etter pause viste vi at uansett hindring er det mulig. Vi viste vinnervilje og vant, oppsummerer tomålshelt Dimitar Berbatov overfor Sky Sports.

- Hvorfor var det så vanskelig for dere i 1. omgang?

- Dette er ikke en vennlig bane, ikke som vi er vant med fra Old Trafford. Ballen spratt rundt. Men Blackpool spilte veldig bra og scoret fine mål. De kunne hatt flere også, sier Berbatov - og har helt rett i det siste.

Hyller Charlie Adam
Sir Alex Ferguson innrømmer glatt at United ble «pisset på» i 1. omgang, slik Kjetil Rekdal ville sagt det.

- Vi fikk rundjuling før pause, sier han - før han kan mistenkes for å ville presse opp prisen på Charlie Adam for å irritere erkerivalen fra Merseyside:

AVGJØRELSEN: Berbatov dunker inn sitt andre og Uniteds tredje med venstrebeinet, i duell med Blackpools første målscorer, Craig Cathcart. Foto: (AP Photo/Tim Hales)
AVGJØRELSEN: Berbatov dunker inn sitt andre og Uniteds tredje med venstrebeinet, i duell med Blackpools første målscorer, Craig Cathcart. Foto: (AP Photo/Tim Hales) Vis mer

- Vi kunne ikke håndtere ham - bare cornerne hans er verdt 10 millioner pund, sier Ferguson.

Sitatmaskin Ian Holloway går aldri hjem etter en kamp uten å levere verbale varer, og han sviktet ikke denne gangen heller:

- Charlie Adam vil gå inn i historien her. Gi meg hammer og meisel, og jeg skal starte jobben med å bygge statuen selv.

Suverene bytter
Mot Aston Villa tidligere denne sesongen, da United lå under 0-2 og reddet 2-2, ventet de helt til det 81. minutt med å starte opphentingen.

Denne gangen startet de 10 minutter tidligere.

Nani, som hadde et godt tok på Blackpool-back Alex Baptiste gjennom hele kampen, dro seg inn i banen. Darren Fletcher tok løpet inn i boksen, fikk ballen av portugiseren og skjøt den inn foran mål. Der sto toppscorer Dimitar Berbatov alene og styrte enkelt inn sitt 18. ligamål for sesongen.

United var inne i kampen igjen, og to minutter senere var de like langt.

Ryan Giggs, som kom inn for en elendig Darron Gibson ved pause og i høyeste grad var medvirkende til snuoperasjonen, fant en alltid bakromssøkende Javier Hernandez. Meksikaneren hadde bommet alene med keeper Kingson noen minutter i forveien, men denne gangen var han nådeløs og banket inn 2-2 helt nede ved hjørnet.

Hernandez erstattet for øvrig Wayne Rooney etter 66 minutter, og mange stusset kanskje over at Ferguson tok ut nettopp ham på stillingen 0-2. Men United-manageren bryr seg lite om store navn når de ikke leverer - og i etterkant er det lett å se at han tok det riktige valget.

Berbatov skryter av Fergusons bytter:

- Giggs utgjorde en stor forskjell med sin erfaring, sine innlegg og sin intelligens. Javier går alltid rett på mål, og han viste det i dag også. Men det var mentaliteten i laget som vant kampen, sier bulgareren.

Stygg skade for Rafael
Manchester United var imidlertid ikke fornøyde med ett poeng, ettersom de kunne stikke av i toppen med seier.

To minutter før full tid var nok en snuoperasjon et faktum:

Paul Scholes var nest sist på ballen, Dimitar Berbatov var sist, og venstrebeinsskuddet fløy i mål fra 10-11 meter. Bulgarerens 19. for sesongen.

1-2: Berbatov (delvis skjult) setter inn målet som for alvor startet United-jakten. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
1-2: Berbatov (delvis skjult) setter inn målet som for alvor startet United-jakten. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

- Er du bedre enn noen gang?

- Jeg håper framtida blir enda bedre, og at de beste kampene er foran meg. Vi vant i dag, og nå er det videre til neste kamp og neste der igjen. Forhåpentligvis blir vi værende på topp, sier han.

Dommeren la til hele 10 minutter grunnet en stygg skade på høyreback Rafael.

I duell med Marlon Harewood fikk han en vridning i nakken, og den unge brasilianeren måtte påføres oksygenmaske og bæres av banen på båre, med en svært bekymret tvillingbror på sidelinja.

Det kan være et alvorlig skår i seiersgleden for United.

Blackpool kan være stolt av måten de filleristet United på før pause, men det er nok en mager trøst i kveld. Særlig siden de trolig ble snytt for straffe på stillingen 2-0 etter 50 minutter:

Adam åpnet hele United-forsvaret med en 50-meterspasning, og Luke Varney ble løpt i senk av Rafael innenfor 16-meteren.

- Klar straffe. Det er overraskende at United kan forsvare seg sånn. Rafael kommer i 100 og tar ut mannen fullstendig. Det er straffespark, ikke annet å si om det, mente Henning Berg, som var gjest i TV 2s Premier League-studio.

STANGET BLACKPOOL I LEDELSEN: Med et kraftfullt hodestøt etter 15 minutter sendte Craig Cathcart Blackpool i ledelsen. Foto:  REUTERS/Phil Noble
STANGET BLACKPOOL I LEDELSEN: Med et kraftfullt hodestøt etter 15 minutter sendte Craig Cathcart Blackpool i ledelsen. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer