Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hvor var du i logikktimene, Ulrik?

Erevik og Myrhol skriver om EM for Dagbladet.no.

• Dagbladet.no følger EM-åpningen mellom Norge og Danmark direkte klokka 19.15.

Da er festen i gang. Gårsdagens direktesendte show på TV 2 var startskuddet på årets Europamesterskap, Euro 2008.

For første gang på svært lenge har Norge gleden av å være verter for Europas håndballelite. Vi har fått gleden av å servere dere små rapporter fra den norske leiren.

Etter en optimal oppkjøring uten skader og med strålende resultater er vi spente og motiverte før mesterskapet kastes i gang med toppoppgjøret mot vår «kjære» nabo i sør, Danmark.

Vi opplever at danskene febrilsk forsøker å fjerne favorittstempelet fra seg selv og sende det over Skagerrak. Dette strider vel mot landslagssjef Ulrik Wilbæks uttalte målsetting om gull.

Var du ikke helt til stede i logikktimene på skolen Ulrik?

Riktignok ser vi at flere nevner Norge som en medaljekandidat. Dette har vi gjennom hele oppkjøringen dysset ned.

Det er selvfølgelig hyggelig at håndballeksperter som Frode Scheie har tro på oss. Alt annet ville vært kjedelig. Men Norge har aldri tidligere vært en medaljegrossist i herremesterskap. Derfor går vi på banen for å slå nedenfra og opp.

LOGISK BRIST? Danmark-trener Ulrik Wilbek mener Danmark må ha som målsetting å ta gull. Samtidig mener han Norge er favoritter i kveld. Foto: REUTERS
LOGISK BRIST? Danmark-trener Ulrik Wilbek mener Danmark må ha som målsetting å ta gull. Samtidig mener han Norge er favoritter i kveld. Foto: REUTERS Vis mer

Vi er stort sett den samme gjengen som tapte mot Danmark under VM i Tyskland i fjor. Men vi har fått med oss Frode Hagen og Glenn Solberg som kvalitetshevere i troppen.

Sammen har vi opparbeidet oss en godfølelse gjennom gjentatte gode prestasjoner. Stemningen ligner litt på det vi opplevde i forkant av VM i Tunisia, da herrehåndballen gjenoppstod etter en mannsalder som B- og C-nasjon.

Nå teller vi timer og minutter til kampstart. Så får vi vente til ni-tiden i kveld for å se om vi klarer å revansjere det bitre nederlaget mot Danmark i VM i fjor. Vi føler vi har nasjonen i ryggen og vi skal gjøre vårt ytterste for å nedkjempe Ulrik Wilbæks gutter.

God fornøyelse!

image: Hvor var du i logikktimene, Ulrik?
SKRIVER FOR DEG: Bjarte Myrhol og Ole Erevik skriver for Dagbladet.no under EM.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media