Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hvordan det var? Skikkelig ræva

- Jeg er skikkelig skuffa, sier Marte Olsbu (25).

FASITEN: Fanny Horn Birkeland studerer resultatlista sammen med sportssjef Morten Djupvik. Ikke akkurat lystig lesing.
FASITEN: Fanny Horn Birkeland studerer resultatlista sammen med sportssjef Morten Djupvik. Ikke akkurat lystig lesing. Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Marte Olsbu gikk fort i sporet, og senket alle blinkene på den første liggende skytinga. Hun ledet VM. så sprakk det.

Tre bom på første stående ødela alle muligheter den flotte åpningen skapte.

- Ja, det gikk veldig bra på ski, og liggende skyting var god. Men ståendeskytinga var helt ræva, oppsummerer Olsbu etter 42. plassen på 15-kilometeren i VM i går.

- Jeg er selvsagt skikkelig skuffa. Det var ikke dette resultatet jeg ønsket meg.

Vet ikke grunnen - Hva gikk galt?

- Jeg vet ikke. Jeg følte ikke at jeg gjorde noe galt, men blinkene ville bare ikke ned, sier den ulykkelige sørlendingen.

- Jeg sprakk rett og slett på stående i dag, sier hun.

- Hva gjør dette med oppladingen til stafetten?

- Jeg er en person som blir veldig fort skuffa der og da. Men allerede i kveld skal jeg nok ha ristet av meg det verste og begynt å se fram til neste mulighet. Jeg har gått flere gode stafetter i vinter, og har troa på at jeg kan gjøre det igjen, sier Marte Olsbu.

Vil gå om igjen Det har Fanny Horn Birkeland også. Med 29. plass ble hun utroig nok beste norske jente på en dag svartere enn blinkene de skyter på.

Akkurat det var mager trøst i dag.

- At jeg er best av de norske etter et løp hvor jeg ikke får det, sier bare hvor skuffet de andre er, sier hun.

- Dette er kjedelig. Jeg vet jo at nårt jeg skyter to bom på første ligg så er jeg ute av det. Det var bare  glemme løpet, sier Fanny Horn Birkeland.

- Hvor skuffa er du nå?

- Jeg er skuffa, men har bestemt meg for ikke å være for skuffa. Jeg har jo vært så skuffa tidligere i år at jeg nesten ikke trodde det var mulig å komme seg opp igjen.

- Akkurat nå har jeg lyst til å gå normaldistansen om igjen. Men det får jeg jo ikke. Jeg får heller ikke gå sprinten om igjen, sier hun.

Vil ha hjelp av gutta Det hun derimot får gå, er stafetten på fredag. Der har de norske jentene fryktelig lyst på en medalje. En elendig dag i dag, rokker ikke ved de ambisjonene.

- Jeg skal bidra med det jeg kan til at vi bygger oss opp igjen til den stafetten. Vi vet vi kan langt bedre enn dette.

- Hvordan bygge seg opp nå?

- Kanskje det blir en quiz i kveld, slik at vi kan bli litt høye på oss selv. Det hjelper.

- Noe annet som ville hjulpet på humøret er om gutta gjør det bra på sin normaldistanse i morgen. Det blir så enorm stemning i laget om noen lykkes. Så et norsk gull i dag er kanskje det beste som kan skje foran vår stafett, sier Fanny Horn Birkeland.