Hvordan er det mulig å ikke score her, Spurs?

Men Chelsea sviktet i kampen de måtte vinne.

ENORM TRIPPELSJANSE: Rafael van der Vaart ser sitt andre skudd bli blokkert av Ashley Cole og Petr Cech. På returen headet Adebayor like over. FOto:  REUTERS/Dylan Martinez
ENORM TRIPPELSJANSE: Rafael van der Vaart ser sitt andre skudd bli blokkert av Ashley Cole og Petr Cech. På returen headet Adebayor like over. FOto: REUTERS/Dylan MartinezVis mer

Chelsea - Tottenham 0-0

(Dagbladet): Det var kampen Chelsea måtte vinne og Tottenham ikke måtte tape.

Sånn sett har Spurs størst grunn til å si seg fornøyd med 0-0 og ett poeng på Stamford Bridge, men hvittrøyene føler nok at de bokstavelig skuslet bort en stor sjanse til å parkere Chelsea i topp fire-kampen.

De hadde nemlig noen eventyrlige muligheter til å score, men både Emmanuel Adebayor, Rafael van der Vaart og Gareth Bale var vaksinerte mot å få ballen i kassa.

Førstnevnte ble sendt alene med Petr Cech med ti minutter igjen å spille, etter genialt framspill fra Luka Modric. Adebayor dro seg forbi keeper, men greide ikke å få ballen forbi en skliende Gary Cahill på streken. På den påfølgende corneren havnet ballen på panna til Gareth Bale, som headet knallhardt i tverrligger.

Den aller største Tottenham-sjansen kom likevel i siste minutt av 1. omgang: Modric kom seg til linja og fikk slått ut i feltet. Van der Vaart hadde hele målet å sikte på fra seks meter, men med høyrebeinet satte han den rett på Cech. Returen tok han selv, men igjen greide han ikke å få ballen forbi Chelsea-keeperen. Som om ikke det var nok headet Adebayor like over på retur nummer to - en utrolig trippelsjanse for gjestene.

Chelsea hadde imidlertid også sine sjanser til å score, om enn ikke så mange som Tottenham.

Nærmest var Juan Mata med et følsomt frispark fra drøye 20 meter. Brad Friedel sto paralysert og så ballen smelle i stolpen, mens spanjolen nærmest var i gang med jubelen.

Tottenham var likevel det klart beste laget de siste 45 minuttene, etter en gørrkjedelig 1. omgang, og fortjente de tre poengene. Foruten Adebayor og Bale var også William Gallas og Kyle Walker nær scoring. Gallas headet over fra fem meter etter et presist frispark fra Modric, mens Walker skjøt i nettveggen etter eminent forarbeid fra Gareth Bale.

0-0-resultatet betyr at Tottenham blir liggende som nummer fire på tabellen, fem poeng foran Chelsea.