Hvordan er det mulig, Claus?

Helt sikker på scoring jublet Claus Lundekvam allerede for 2-1 og seier etter denne headingen på overtid. Han jublet for tidlig.

ULLEVAAL (Dagbladet): I de kaotiske sluttminuttene var det ikke reint lite desperasjon som preget de norske landslagsgutta som kjempet for tre poeng etter sjokk-utlikningen til Hviterussland. Lundekvam trodde han hadde klart det da Morten Gamst Pedersen slo corneren på overtid.

-  Det var en kjempecorner og jeg hadde åpent mål. Da jeg traff ballen med hodet var jeg hundre prosent sikker på at den skulle gå inn, sier Lundekvam til Dagbladet.

Det ble noen deilige tideler - som ble avløst av ny skuffelse.

-  Jeg headet ballen ned i bakken, og den traff langt fra målstreken, sier Lundekvam og viser to pekefingre 20 centimetre fra hverandre.

-  Også spretter ballen rett opp og over. Det er helt utrolig, helt utrolig. Jeg fatter ikke at det er mulig, sier han.

Bitter baklengs

Men ballen som spratt over var på langt nær det eneste Lundekvam beskrev som utrolig seint i går kveld. Han og midstopperkollega Vidar Riseth fikk en frustrerende andreomgang.

-  Katastrofalt dårlig av oss å gi fra oss ledelsen. Vi ble fryktelig sløve utover andreomgang, sier Lundekvam.

Ekstra bittert var det for Southampton-stopperen at baklengsmålet kom etter at han sjøl laget frispark.

-  Jeg bare sto der. Det var et utrolig billig frispark. Veldig surt, men det var vår egen feil at det ble slik, sier han.

La seg bakpå

Ifølge lagkaptein Martin Andresen ga Åge Hareide beskjed om å legge om til 4-5-1 etter pause. Han håpet å trekke Hviterussland høyere på banen ved å ligge lenger bak og vente på dem. Samtidig satte han inn Jan Derek Sørensen for å skape mer på flankene.

-  Men vi ble liggende altfor lavt med midtbaneleddet, sier Vidar Riseth.

-  Jeg og Claus ropte og ropte for å få dem ut, vi var jo helt oppe i rompa på dem, men det nyttet ikke. Da endte det med duellspill og klinking. Det var slik det måtte bli, sier Riseth.

Martin Andresen innrømmer at spillerne ikke behersket den taktiske endringen.

-  Vi er bedre når vi presser høyt. Vi klarte ikke å opprettholde initiativet og ble løpende etter. Dessuten var pasningspillet vårt for dårlig, sier lagkapteinen.

CLAUS DRO'N FORBI: Her bommer Claus Lundekvam på nikken som burde, kunne og skulle gitt Norge seieren over Hviterussland.