Hvordan kan du låne ut denne mannen, Mourinho?

Horribel førsteomgang ødela for Newcastle.

DRØMMEDEBUT: Romelu Lukaku fikk sin hjemmedebut for Everton i kveld, og med to mål og en målgivende pasning kunne det knapt gått bedre. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
DRØMMEDEBUT: Romelu Lukaku fikk sin hjemmedebut for Everton i kveld, og med to mål og en målgivende pasning kunne det knapt gått bedre. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLISVis mer

• Everton-Newcastle 3-2 (3-0)

(Dagbladet): Før dagens kamp var Roberto Martinez' gutter det eneste ubeseirede laget i Premier League denne sesongen. Den statistikken skulle vise seg å holde.

Newcastle ble et nummer for små i alt som skjedde på Goodison Park før hvilen, og med en Romelu Lukaku i skremmende godt slag sto det hele 3-0 til pause etter to mål av belgieren og ett av stortalentet Ross Barkley.

Newcastle løftet seg riktignok noe etter hvilen og fikk en vakker redusering ved Yohan Cabaye, før Loic Remy fikk kranglet inn 3-2 like før full tid. Likevel holdt det ikke helt inn.

Everton klatrer med det til fjerdeplass på tabellen. Foran blant annet Chelsea. Mon tro om José Mourinho angrer litt på at han ikke beholdt Lukaku nå. Så langt i år har ikke Chelsea-spissene scoret et eneste Premier League-mål. Lukaku har tre.

Også verdt å nevne er at Gareth Barry i dag jublierte med sin 500. Premier League-kamp.

Lukaku-show Kun fire minutter var spilt før Everton viste hvor gode de kan være. Kevin Mirallas kom seg løs på kanten, slo inn foran mål og der ventet Lukaku. Den høyreiste belgieren gjorde ingen feil, og banket kontant hjemmelaget i ledelsen. Drømmestart for vertene.

ENGASJERT: Det er ingen tvil hvem av de to herrene på sidelinjen som kan være mest fornøyd etter kveldens forestilling. Foto: REUTERS/Darren Staples
ENGASJERT: Det er ingen tvil hvem av de to herrene på sidelinjen som kan være mest fornøyd etter kveldens forestilling. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Og de første 20 minuttene var det bare ett lag på banen. Newcastle skapte veldig lite, og virket samtidig meget usikre i eget forsvar.

Så var det Barkleys tur, og denne gangen var det Lukaku som var servitør. Pasningen til stortalentet var perfekt vektet, og avslutningen fra 19-åringen var det heller ingenting å si på. Fullt fortjent 2-0.

Men det var Lukaku det skulle handle om i kveld. Etter 37 minutter sparket Tim Howard så langt han var kar om. Ballen spratt helt frem til belgieren som brukte to touch, dro av Tim Krul og satte ballen i det tomme målet. For en hjemmedebut, og det er nok mang en Chelsea-supporter (og kanskje en portugiser) som lurer på hvorfor han er lånt ut.

Hjærteskjærende tv-bilder av en gråtende gutt i newcastledrakt oppsumerte egentlig den første omgangen greit for gjestene.

«Kebab»-kremmerhus Det kunne ikke bli verre etter hvilen for «skjærene», og allerede etter et drøyt minutt var Youan Gouffran frempå, men stolpen sto i veien for franskmannen.

Men det var en annen franskmann som skulle gjøre det for gjestene. Fem minutter etter at han kom inn for Hatem Ben Arfa, fikk Cabaye ballen på hjørnet av 16-meteren. Mannen, omtalt av Kinnear som «Kebab», klemte til med godfoten og en sjanseløs Howard kunne bare se den seile inn i krysset.

Den gråtende gutten fra første omgang så plutselig et par hakk taprere ut.

STORTALENT: Ross Barkley er spådd en stor fremtid på fotballbanen, og gjorde ikke akkurat skam på spådommene i kveld. Foto: REUTERS/Darren Staples
STORTALENT: Ross Barkley er spådd en stor fremtid på fotballbanen, og gjorde ikke akkurat skam på spådommene i kveld. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Den andre omgangen bød ikke på den samme sjansebonanzaen som den første, og selv om begge lag hadde sine muligheter ble det ikke flere scoringer før Remy fikk kranglet ballen i mål like før full tid.

Remy var frempå igjen i tilleggstiden, men skuddet gikk over med god margin. Det var den skrekkelige førsteomgangen som felte gjestene i kveld.

Alan Pardew har fortsatt sju år igjen av kontrakten sin på St James' Park. Det spørs om ikke Mike Ashley & co revurderer den avgjørelsen i disse dager.

BETENKT: Mike Ashley på vei tilbake til plassen sin på Goodison Park. Førsteomgangen ødela for Newcastle i kveld. Foto: REUTERS/Darren Staples
BETENKT: Mike Ashley på vei tilbake til plassen sin på Goodison Park. Førsteomgangen ødela for Newcastle i kveld. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer