Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hvordan kan en dommer fra Manchester-området dømme i Manchester?

Liverpool-sjefen totalslakter dommeren.

- HVA DRIVER DU MED? Verken Jordan Henderson eller noen andre i rødt var spesielt godt fornøyde med dommer Lee mason (i midten) i kveld. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB Scanpix
- HVA DRIVER DU MED? Verken Jordan Henderson eller noen andre i rødt var spesielt godt fornøyde med dommer Lee mason (i midten) i kveld. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB Scanpix Vis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester City slo i kveld Liverpool 2-1 i et jevnt, tett, sjanserikt og ikke lite kontroversielt toppoppgjør på Etihad Stadium.

Etter den knappe seieren er det Liverpools nettkjenning før pause, som ble annullert for offside - til tross for at Raheem Sterling var to meter onside, som er blitt den store snakkisen.

Både Liverpool-spillerne på banen, de på benken og ikke minst manager Brendan Rodgers raste mot dommer Lee Mason under kampen etter den grovt feilaktige avgjørelsen.

Da suksessmanager Rodgers dukket opp på pressekonferansen en halvtimes tid etter kampslutt var han imidlertid langt fra ferdig med rasingen.

- Jeg var veldig stolt av spillerne mine, de gjorde det helt fantastisk, begynte han, men lenger klarte han ikke holde seg:

- Jeg sier aldri noe om dommerteamet men i dag var de forferdelige. De ga oss ingenting.

Knallhard kritikk Da Rodgers ble bedt om å utdype kritikken, var han ikke sein med å fortsette:

ALT ANNET ENN FORNØYD: Liverpool-manager Brendan Rodgers mener dommerkvartettens innsats ikke holdt i dag. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB Scanpix
ALT ANNET ENN FORNØYD: Liverpool-manager Brendan Rodgers mener dommerkvartettens innsats ikke holdt i dag. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB Scanpix Vis mer

- Hvor skal jeg starte? Vi fikk ingen av 50-50-situasjonene. Det verste var linjemannens vurdering på offsidesituasjonen. Når du jobber på dette nivået, MÅ du gjøre riktig der. Det var et perfekt timet løp. Det var et stort øyeblikk i en stor kamp, men likevel tok han så feil, sier Rodgers.

Nordiren mente videre at Liverpool burde hatt flere klare frispark, og at Luis Suarez kanskje burde hatt straffe mot slutten, da han ble holdt i trøya.

Han var imidlertid ikke ferdig der. Rodgers hevder at han allerede før kampen stusset på at det var dommer Lee Mason som var satt opp til å dømme toppkampen på Boxing Day.

Lokal dommer Mason er nemlig fra Bolton, som riktignok ligger et par mil fra Manchester, men tilhører det engelskmennene betegner som «Greater Manchester».

- Jeg er overrasket over at vi spiller i Manchester og at vi har en dommer fra Greater Manchester, sier Liverpool-sjefen.

Rodgers venter seg nå en telefon fra administrasjonen i Premier League.

- Jeg vil nok få en telefon fra Premier League der jeg blir spurt om min mening. Når det skjer , vil jeg ta opp dommervalget, sier han.

Fornøyd Pellegrini Til tross for at de ikke var fornøyd med dommeren, var Liverpool gode i kveld, men de tapte likevel altså 2-1.

FÅR KRITIKK: Dommer Lee Mason slaktes etter dagens innsats. Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Dommer Lee Mason slaktes etter dagens innsats. Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer

Resultatet betyr at Manchester City bare er ett poeng bak serieleder Arsenal etter 18 kamper. Det er manager Manuel Pellegrini fornøyd med.

- Det var veldig viktig for oss å vinne denne kampen. Husk at Liverpool var det beste laget i serien før i dag. Når det er sagt: Husk at vi bare er halvveis i sesongen, sier City-sjefen.