«Hvordan kan man unngå å like et land som framstiller seg selv med så mye humor, festvilje og selvironi»

Åpningsseremonien skrytes opp i skyene.

HYLLES: Åpningsseremonien for London-OL hylles i aviser over hele verden, og særlig i Storbritannia. Foto: SCANPIX/REUTERS/John Stillwell
HYLLES: Åpningsseremonien for London-OL hylles i aviser over hele verden, og særlig i Storbritannia. Foto: SCANPIX/REUTERS/John Stillwell Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Britiske aviser jubler over Danny Boyle og hans åpningsseremoni for London-lekene. «Det største showet» er tittelen i ærverdige Times.

«London setter fyr på verden» var tittelvalget i Independent etter at sju ukjente ungdommer fikk æren av å tenne OL-ilden som skal brenne under de 16 dager lange sommerlekene. 204 flammer, en for hver deltakernasjon, bredte seg ut over stadion før de klatret mot himmelen og vokste sammen.

«Undrenes kveld» var førstesidetittelen i Guardian, etter et tre og en halv time langt show som med en på samme tid stolt og selvironisk innfallsvinkel feiret landet som oppfant moderne idrett, gjennomførte den industrielle revolusjon og er verdensledende i populærkultur, fra humor til popmusikk.

Times mente at publikum ble både «shaken» (rystet) og «stirred» (beveget), en referanse til hvordan James Bond liker sin dry martini (den skal bare rystes). Agent 007 var blant de ikoniske britiske figurene som fikk en rolle i seremonien, og dronning Elizabeth var ikke snauere enn at hun spilte seg selv i filmklippet der Bond eskorterte henne til arenaen i helikopter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer