- Hvordan rangerer du deg i forhold til Svan? Northug: - I bunnen

Avslappet foran VM-starten.

FALUN/OSLO (Dagbladet): Da de norske sprintgutta møtte pressen foran morgendagens VM-renn, dreide mye seg - ikke uventet - om Petter Northug.

Litt ut i pressekonferansen fikk han et spørsmål fra svensk presse om hvor han rangerte seg selv i forhold til Gunde Svan i skihistorien. Svan var som kjent ute og kritiserte Northug forrige helg.

- På bunn, svarte Northug kort. På spørsmål om hvor han rangerer Svan, svarte han «top notch».

Brødreduell Northug sier at formen føles bra, og at han ser fram til at VM starter.

- Jeg føler meg klar til å starte mesterskapet. Det er en fin løype som jeg inspiserte i går. Det er den gullmedaljen jeg mangler i VM. Jeg skulle gjerne være med å kjempe om et gull her i morra. Det er målet, men da må alt klaffe, sier Northug.

Sammen med seg på start har han Eirik Brandsdal, Ola Vigen Hattestad og lillebror Tomas. På spørsmål om hvordan det ville være å bli slått av lillebror, svarer Northug kort:

- Det er verst.

- Jeg ser fram til å stå på startstreken i morra. Jeg har ventet på å få klinket til i et skirenn, og har følt at jeg har vært god nok for det lenge, sier Tomas Northug selv.

Mulig å stake? De fire gutta som går VM-sprinten er alle sterke stakere. På spørsmål fra Dagbladet om det er mulig å stake gjennom løypa, svarer sprinttrener Arild Monsen følgende:

- Vi har vurdert det. Traseen og høydeforskjellen tilsier at det blir vanskelig. Men det er ikke umulig hvis forholdene tilsier det, sier Arild Monsen.

MØTTE PRESSEN: Ola Vigen Hattestad, Tomas Northug, Petter Northug og Eirik Brandsdal.
MØTTE PRESSEN: Ola Vigen Hattestad, Tomas Northug, Petter Northug og Eirik Brandsdal. Vis mer