ISER NED FOTEN: Alexander Søderlund får behandling av fysioterapeut Leif Arne Lystad under dagens landslagstrening. Men før Søderlund fikk en stempling i foten hadde spissen ingen avslutninger på mål på dagens trenining. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
ISER NED FOTEN: Alexander Søderlund får behandling av fysioterapeut Leif Arne Lystad under dagens landslagstrening. Men før Søderlund fikk en stempling i foten hadde spissen ingen avslutninger på mål på dagens trenining. Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

Hvordan skal Søderlund score for landslaget, når han ikke trener på det..?

Avslutninger på dagens trening: 0.

ULLEVAAL (Dagbladet): Fredag mååååå Norge slå Aserbajdsjan på Ullevaal om vi skal holde liv i håpet og drømmen om EM-sluttspill i Frankrike i 2016.

Da må vi score mål.

Det har AS Fotballandslaget gjort til sammen 14 ganger på de 18 kampene med Per-Mathias Høgmo som sjef.

Søderlund/King? Trolig velger Høgmo å bruke to spisser fra start på fredag - som i privatlandskampen mot Sverige mandag. Valget han må ta da er hvem som skal danne spissduo med Joshua King på topp.

Mot Sverige var det Håvard Nielsen (21).

Mot Aserbajdsjan kan det se ut som han velger Alexander Søderlund (27).

Stempling RBK-spissen ble prøvd på topp sammen med King i den første formasjonstreningen på dagens trening. I løpet av spilløkta hadde Søderlund to muligheter for å gå på skudd, men driblet seg bort første gangen, og gikk for en pasning i stedet den andre.

Seinere i treninga fikk han en stempling i foten, og fikk behandling av fysioterapeut Leif Arne Lystad. Fasit var uansett at Søderlund gikk fra dagens trening uten å ha skutt på mål en eneste gang.

Det altså for en spiss som etter 18 landskamper ennå har til gode å score med flagget på brystet.

Om han ikke øver på å score mål på landslaget, hvordan skal ha score på landslaget da..?

12 mål på 12 kamper i Tippeligaen er storveis. På landslaget stritter det litt mer i mot. Mot Sverige mandag kom han til tre gode sjanser i andreomgangen, men endte målløs.

- Mye annet er bra... Den gamle målkongen Sigurd Rushfeldt er landslagets spisstrener. Han er enig i at effektiviteten er altfor dårlig

- Vi jobber med å score mål, men effektiviteten er for dårlig, ja. Heldigvis er det mye annet som er bra, sier Rushfeldt til Dagbladet.

25 skudd - 20 bom To dager før den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan så var Joshua King (23) den eneste spissen som sto igjen for å øve på avslutninger etter dagens spilløkt.

Da skjøt han 25 ganger på Rune Almenning Jarstein.

Fem av skuddene gikk i mål. Resten gikk enten utenfor, over eller ble reddet av Jarstein.

Verken Adama Diomande (25) eller Håvard Nielsen hadde skuddtrening på dagens økt.

Diomande hadde ett skudd og ett mål på spilløkta. Håvard Nielsen hadde én avslutning, men forsøket ble reddet.

Rushfeldt nærmest Med unntak av Diomandes ene scoring, så var det spisstrener Sigurd Rushfeldt som var nærmest scoring av blant spissene og eks-spissen:

«Rush» sto bak treningas mest spektakulære avslutning, en stupheading som krevde en god reaksjonsredning for å redde.

- Hvorfor øvde ikke spissene mer på avslutninger i dag, Rushfeldt?

EN AVSLUTNING - ETT MÅL: Adama Diomande scoret på den ene avslutningen han hadde på spilløkta på dagens landslagstrening. Her er han sammen med Per-Mathias Høgmo og Jarl Torske.Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
EN AVSLUTNING - ETT MÅL: Adama Diomande scoret på den ene avslutningen han hadde på spilløkta på dagens landslagstrening. Her er han sammen med Per-Mathias Høgmo og Jarl Torske.Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

- Vi har fokus på avslutninger, men i dag var det frivillig om man ville stå igjen og skyte etter treninga. Det har vært ganske stor belastning for gutta i det siste, så vi forsøker å balansere det litt, sier Sigurd Rushfeldt til Dagbladet.

Leter etter go´feelingen - Søderlund hadde ikke en eneste avslutning på mål i dag..?

- Søderlund har vært god i serien. Nå handler det mest om å finne go´feelingen. Dessuten må avslutningstrening primært skje i klubbene. Vi har begrenset med tid med spillerne, og til denne samlingen spesielt var det tøff belastning på gutta rett før de møtte på landslaget.

- Vi må være litt fornuftige, sier Rushfeldt - og forsikrer at det vil bli skutt en hel del på treninga i morgen.

Tre strake Fredagens motstander Aserbajdsjan bør være en motstander hvor målkontoen pyntes på.

Aserbajdsjan har sluppet inn flest mål (11) etter at alle lagene i EM-kvalikens gruppe H har spilt fem kamper - og selv bare scoret fire ganger.

Ikke at Norge kan briske seg, med sju mål og åtte baklengs, men all statistikk taler for at Aserbajdsjan ikke skal være et bananskall Norge sklir på:

• Norge er nummer 64 på den siste FIFA-rankingen, Aserbajdsjan nummer 115.

• Norge har full pott på tre tidligere møter mot aserbajdsjanerne:
Håvard Nordtveit scoret det eneste målet da Norge vant 1-0 i Baku i november.

I tillegg vant Norge 1-0 (borte) og 5-0 (hjemme) i kvaliken til fotball-VM i 1998.

MYE BOM: Joshua King var den eneste spissen som hadde skuddtrening etter økta i dag. Det endte med 20 bom på 25 skudd. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
MYE BOM: Joshua King var den eneste spissen som hadde skuddtrening etter økta i dag. Det endte med 20 bom på 25 skudd. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer