- Hvordan ville det fremstå om vi unnlot å vise programmet?

Kringkastingssjefen tar ingen selvkritikk for dopingdokumentaren.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas forsvarer NRKs håndtering av dopingdokumentaren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SVARER PÅ KRITIKKEN: Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas forsvarer NRKs håndtering av dopingdokumentaren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går gikk skipresident Erik Røste knallhardt ut mot NRK og deres nyhetsdekning av den finske dopingdokumentaren «When heroes lie».

Røste var rystet over at kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas legitimerte den ene anonyme kilden som hevdet at norske skiløpere på nittitallet var dopet. Det, mener Røste, gjorde kringkastingssjefen ved å fortelle på Kveldsnytt at «kilden var relevant og sitert riktig.»

- Jeg forventer på vegne av norsk skisport, og på vegne av løperne fra 90-tallet, at Bjerkaas sjøl beklager NRK sine vurderinger ved å la en anonym kilde få denne oppmerksomhet, uten noen form for vurdering av kildens troverdighet og uten noen konkret dokumentasjon, sa Røste i går, og la til at det årelange samarbeidet mellom Norges Skiforbund og NRK har fått seg en knekk.

Da Dagbladet snakket med Røste tidligere i dag ønsket ikke skipresidenten å konkretisere hva slags knekk samarbeidet har fått, og at ballen nå lå hos Bjerkaas. Skiforbundet ønsket ikke gjøre noe med saken før Bjerkaas hadde svart dem.

Tenker på omdømmet Svaret fra Bjerkaas kom i ettermiddag i form av et åpent brev til Røste. I brevet tar Bjerkaas ingen selvkritikk for nyhetsdekningen av dokumentaren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer