PÅ VAKT: Egil Drillo Olsen mener fredagens VM-kvalikmotstander Albania er undervurdert. Det samme gjorde Semb i 1998 og klarte bare uavgjort på Ullevaal. Likevel kvalifiserte Norge seg til mesterskapet i 2000, det hittil siste sluttspillet Norge deltok i.Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
PÅ VAKT: Egil Drillo Olsen mener fredagens VM-kvalikmotstander Albania er undervurdert. Det samme gjorde Semb i 1998 og klarte bare uavgjort på Ullevaal. Likevel kvalifiserte Norge seg til mesterskapet i 2000, det hittil siste sluttspillet Norge deltok i.Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Hvorfor advares vi alltid mot Albania?

- Tror vurderingen av Albania er realistisk, sier Drillo.

LILLESTRØM/OSLO (Dagbladet): Norge har bare møtt Albania to ganger tidligere. I EM-kvalifiseringen til 2000-EM fikk Nils Johan Semb en røff nedtur på Ullevaal.

Han hadde advart mot albanerne på forhånd, og ble reddet av to sene scoringer av Kjetil Rekdal og Henning Berg.

Til tross for at Semb kastet alt han hadde i angrep i sluttminuttene endte kampen 2-2. Dagen derpå våknet han til fiasko-overskrifter i avisene.

Realistisk
Før fredagens Albania-kamp er Drillo i samme spor. Albania er bedre enn vi tror, det blir en vanskelig kamp, albanerne har hatt uflaks som ikke har tatt flere poeng.

- Det virker som om du er mer bekymret for denne kampen enn de fleste andre, Drillo?

- Jeg tror den er ganske realistisk den vurderingen jeg gjør av Albania. Det er et lag vi bør slå, vi er bedre enn dem, men det er ikke sånn i fotball at det er automatikk i det der. Den store frykten for en trener, det verste som kan skje, det er uflaks, ikke sant. At vi har masse marginer mot oss, at vi er klart bedre enn dem - men likevel ikke vinner. Det hender, det. Faktisk litt oftere enn mange er klar over, sier han til Dagbladet.

Skal vinne
Målet for landslaget er VM-sluttspillet i Brasil i 2014. Derfor er det eneste som teller tre poeng mot Albania på Ullvaal. Så enkelt, men likevel så brutalt. Og det er kanskje derfor Drillo, og i sin tid Semb, føler behov for å snakke opp motstanderne.

For det er vel ingen nordmenn som virkelig tror at Albania kan kapre poeng fra Norge på selveste Ullevaal?

- Albania er bra, de er bedre enn folk tror. Det har mange kamper vist, men vi har kravet på oss, at hjemme skal vi vinne. Ferdig med det. Punktum, slår Nils Johan Semb fast.

- Er det en større grunn til å advare mot Albania enn det er til å advare mot alle andre lag på dette nivået?

- Nei, det er helt riktig. Men vi har ikke råd til å slippe oss ned eller begynne å slurve, da gjør vi det vanskelig for oss selv. Men klarer vi å ha den hundre prosents skjerpinga så skal vi slå Albania hjemme, og det vi.

- Hvis ikke lukter det ikke Brasil?

- Nei, det gjør det ikke. Og det vet alle, sier Semb til Dagbladet.