REALITY-TV: Reeva Steenkamp fotografert på Jamaica i forbindelse med en reality-serie som startet på sørafrikansk TV lørdag. Programmet ble sendt til tross for at Steenkamp døde av skuddskader i hjemmet til kjæresten Oscar Pistorius natt til torsdag. Foto: AP / NTB SCANPIX
REALITY-TV: Reeva Steenkamp fotografert på Jamaica i forbindelse med en reality-serie som startet på sørafrikansk TV lørdag. Programmet ble sendt til tross for at Steenkamp døde av skuddskader i hjemmet til kjæresten Oscar Pistorius natt til torsdag. Foto: AP / NTB SCANPIXVis mer

- Hvorfor den lille jenta mi? Hvorfor gjorde han dette?

Moren til Pistorius' kjæreste ber om svar.


(Dagbladet): I morgen skal Oscar Pistorius (26) tilbake i retten. Friidrettsutøveren som er kjent for å løpe med kunstige bein, er siktet for drap på kjæresten Reeva Steenkamp som ble skutt i hjemmet hans natt til torsdag.

Mens Pistorius starter et to dager langt fengslingsmøte, blir Steenkamp begravet i morgen. I dag snakker moren, June Steenkamp, til den sørafrikanske avisa Times.

- Hvorfor? Hvorfor den lille jenta mi? Hvorfor skjedde dette? Hvorfor gjorde han dette? For hva? spør moren i telefonintervjuet.

- Ønsker svar Familien sitter igjen med et stort savn og mange spørsmål etter at den 29 år gamle modellen og jusstudenten døde av skuddskadene.

- Hun hadde kjærlighet som ingen andre hadde det. Hun hadde så mye å gi av seg selv, og nå er alt borte. Så brått er hun borte. Det vakreste mennesket som har levd er ikke her lenger. Alt vi har igjen er dette grusomme dødsfallet å hanskes med - å prøve å forstå. Alt vi ønsker er svar. På hvorfor dette måtte skje, hvorfor den vakre datteren vår måtte dø på denne måten, sier June Steenkamp.

Disse svarene skal er det altså retten skal forsøke å finne fram. Pistorius møtte i retten på fredag, og gråt ifølge rapportene ukontrollert i rettssalen.

Fengslingsmøtet, der retten skal avgjøre om Pistorius skal løslates mot kausjon fram til hovedforhandlingene starter, ble flyttet til i morgen. Dermed blir det først i morgen aktoratet kan legge fram bevisene som politiet har framskaffet i etterforskningen.

Undersøker ipad Men allerede har en rekke opplysninger lekket ut til medier fra hele verden som følger etterforskningen tett.

Times skriver at kilder opplyser at Steenkamps ipad, som ble funnet på åstedet, skal være en del av etterforskningen. Ifølge avisa er grunnen at den inneholder meldinger fra venner på sosiale medier.

I RETTEN IGJEN I MORGEN: Oscar Pistorius møtte i retten på fredag. Forsvarerne hans ba om en utsettelse av fengslingsmøtet, som i stedet starter i morgen. Foto: EPA / NTB SCANPIX
I RETTEN IGJEN I MORGEN: Oscar Pistorius møtte i retten på fredag. Forsvarerne hans ba om en utsettelse av fengslingsmøtet, som i stedet starter i morgen. Foto: EPA / NTB SCANPIX Vis mer

Blant disse antas noen meldinger å komme fra rugbyspilleren Francois Hougaard, som ifølge sørafrikanske medier var en nær venn av Steenkamp. Ubekreftede spekulasjoner går ut på at en melding fra Hougaard til Steenkamp skal ha utløst en krangel mellom Pistorius og Steenkamp.

Hougaards advokater sendte i går et brev til Times der de ba om respekt for at klienten ikke ønsker å uttale seg.

«Klienten vår vil ikke kommentere noen rykter eller svare på noen spørsmål angående Reeva Steenkamp eller Oscar Pistorius på nåværende tidspunkt siden dette er en pågående etterforskning og denne triste saken ikke har noe med ham å gjøre. Vår klient sørger over tapet av en nær venn, og vi ville satt pris på om dere viste den avdøde den respekten hun fortjener og ikke påvirker politiet unødvendig i etterforskningen deres,» heter det i brevet fra advokatene.

Steroider og balltre I tillegg til opplysningene om ipaden, har det også blitt rapportert om funn av både anabole steroider og et blodig balltre hjemme hos Oscar Pistorius.

Tidlig i etterforskningen ble det rapportert at Steenkamp ble skutt fire ganger gjennom baderomsdøra. Flere kilder, blant annet CBS News,  har senere rapportert at hun trolig først ble skutt på soverommet før hun gjemte seg på badet der hun ble skutt flere ganger.