Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hvorfor er Argentina seedet? Hva har England gjort?

Fransk sinne mot VM-trekning.

UFORTJENT? Wayne Rooney og England leverte en råsterk kvalik og kvalifiserte seg til VM i Sør-Afrika som et av de første lagene. I går var de blant de åtte nasjonene som toppseedes i sluttspillet neste sommer. Ufortjent, mener Frankrikes gulltrener fra EM i 1984. Foto: REUTERS/ Eddie Keogh
UFORTJENT? Wayne Rooney og England leverte en råsterk kvalik og kvalifiserte seg til VM i Sør-Afrika som et av de første lagene. I går var de blant de åtte nasjonene som toppseedes i sluttspillet neste sommer. Ufortjent, mener Frankrikes gulltrener fra EM i 1984. Foto: REUTERS/ Eddie Keogh Vis mer

|||(Dagbladet): Frankrike og Portugal fikk en håndsrekning av Fifa da de ble seedet i playoffkampene til VM.

Onsdag ble de imidlertid forbigått da Sepp Blatter & co i går annonserte hvilke åtte nasjoner som får nyte godt av seeding i fredagens VM-trekning.

Slikt passerer ikke i stillhet i Frankrike. Gulltreneren fra EM i 1984, Michel Hidalgo, mener den manglende seedingen er Fifas hevn for juksemålet som fikset dem VM-plassen, da Thierry Henry handset mot Irland.

- Jeg spør meg selv om dette er straffen for Henrys hands. Det er urettferdig, sier han til den franske radiostasjonen RTL.

UFORTJENT? Lionel Messi og Argentina haltet gjennom kvalifiseringen, men fikk toppseeding av Fifa.
UFORTJENT? Lionel Messi og Argentina haltet gjennom kvalifiseringen, men fikk toppseeding av Fifa. Vis mer

Fifa avviser anklagene

The Times har gjengitt intervjuet med trenerlegenden, som også rister på hodet over at en nasjon som England er blitt seedet. Også Argentina, som hadde en trøblete vei til mesterskapet og sto i fare for å ryke ut helt til det siste, får gjennomgå.

- Frankrike ble verdensmester i 1998 og tapte finalen i 2006. Hvorfor er Argentina seedet? Hva har England gjort, bortsett fra å ha fullt av utlendinger i sin hjemlige liga? spør han.

Fifa har lagt sin oktoberranking til grunn for seedingen, der også Brasil, Spania, Nederland, Italia, Tyskland og vertsnasjon Sør-Afrika er toppseedet.

REAGERER: Gulltreneren fra 1984, Michel Hidalgo. Foto: AFP PHOTO / JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN
REAGERER: Gulltreneren fra 1984, Michel Hidalgo. Foto: AFP PHOTO / JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN Vis mer

- Rankingen for oktober ble brukt, for ellers ville lagene som kvalifiserte seg gjennom play-off ha fått en urettferdig fordel (ettersom de spilte to kamper mer enn andre). Så hvorfor skal de få flere poeng gjennom å spille flere kamper? Hvorfor skal vi sparke ut England, som har hatt en meget sterk kvalifisering, svarer generalsekretær Jerome Valcke.

Diplomatisk president

Den franske fotballpresidenten mottok nyheten om seedingen med større fatning enn gulltreneren fra 1984.

HEVDER DETTE ER GRUNNEN: Hidalgo mener Fifa har ønsket å straffe Frankrike for Henrys hands mot Irland gjennom å ikke toppseede dem. Foto:  AFP PHOTO GRAB / TF1 /
HEVDER DETTE ER GRUNNEN: Hidalgo mener Fifa har ønsket å straffe Frankrike for Henrys hands mot Irland gjennom å ikke toppseede dem. Foto: AFP PHOTO GRAB / TF1 / Vis mer

- Jeg hadde gjort mine egne utregninger, og visste at vi hadde små muligheter til å havne i seedinggruppen. Det var logisk at Fifa brukte rankingen for oktober, der vi var nummer ni. Handsen var Henry kan ikke ha spilt noen rolle, sier han.

VM-gruppene trekkes klokka 18.00 i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media