Bob Bradley favoritt til Norge-jobben:

Hvorfor er det ingen som snakker om Henning Berg?

Ståle Solbakkens nei har åpnet døra til fotballandslagets garderobe på vidt gap. Mens alle nå følger Bradley-sporet er det tid for å spille den glemte kandidaten inn fra sidelinja.

EN SELVFØLGELIG KANDIDAT: Så langt er det ingen, denne spalten inkludert, som har nevnt Henning Berg som kandidat til jobben som Norges neste landslagstrener i fotball. Det er det slutt på nå. For selvfølgelig er Videoton-treneren en mann for Norge. Han innfrir i hvert fall alle de kravene jobbspesifikasjonen bærer med seg. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI
EN SELVFØLGELIG KANDIDAT: Så langt er det ingen, denne spalten inkludert, som har nevnt Henning Berg som kandidat til jobben som Norges neste landslagstrener i fotball. Det er det slutt på nå. For selvfølgelig er Videoton-treneren en mann for Norge. Han innfrir i hvert fall alle de kravene jobbspesifikasjonen bærer med seg. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

AKKURAT SOM STÅLE Solbakken krysser han av alle boksene i Norges Fotballforbunds liste over kravspesifikasjoner til jobben som landslagstrener herrer A.

BRED INTERNASJONAL ERFARING til norsk trener å være - Blackburn, Legia Warzawa og Videoton. Henning Berg har det.

EKSTREMT GOD SPILLERBAKGRUNN på det absolutt høyeste nivået - Blackburn, Manchester United og Glasgow Rangers. Henning Berg har det.

OG SPER DU i tillegg høy faglig kompetanse og det kampanalyserende blikket som gjorde ham til en strateg på det norske landslaget inn i et sjeldent vinnerinnstinkt, da er det ikke mange tomme bokser igjen å krysse av.

Skulle det være det, kom med dem.

Henning Berg fyller dem uansett.

DERFOR MÅTTE JEG nesten le da navnet hans plutselig slo ned i tankene mine i romjula. Videoton fra Székesfehérvár i Ungarn - selv om det sånn umiddelbart ikke slår inn på den norske fotballradaren - er jo ikke klubben fra stedet gud glemte. Så skulle Henning Berg mot formodning ikke stå på toppfotballsjefens liste selv om han har halvannet år igjen på kontrakten med Ungarns serieleder, må Nils Johan Semb virkelig skjerpe seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer