Bob Bradley favoritt til Norge-jobben:

Hvorfor er det ingen som snakker om Henning Berg?

Ståle Solbakkens nei har åpnet døra til fotballandslagets garderobe på vidt gap. Mens alle nå følger Bradley-sporet er det tid for å spille den glemte kandidaten inn fra sidelinja.

EN SELVFØLGELIG KANDIDAT: Så langt er det ingen, denne spalten inkludert, som har nevnt Henning Berg som kandidat til jobben som Norges neste landslagstrener i fotball. Det er det slutt på nå. For selvfølgelig er Videoton-treneren en mann for Norge. Han innfrir i hvert fall alle de kravene jobbspesifikasjonen bærer med seg. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI
EN SELVFØLGELIG KANDIDAT: Så langt er det ingen, denne spalten inkludert, som har nevnt Henning Berg som kandidat til jobben som Norges neste landslagstrener i fotball. Det er det slutt på nå. For selvfølgelig er Videoton-treneren en mann for Norge. Han innfrir i hvert fall alle de kravene jobbspesifikasjonen bærer med seg. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

AKKURAT SOM STÅLE Solbakken krysser han av alle boksene i Norges Fotballforbunds liste over kravspesifikasjoner til jobben som landslagstrener herrer A.

BRED INTERNASJONAL ERFARING til norsk trener å være - Blackburn, Legia Warzawa og Videoton. Henning Berg har det.

EKSTREMT GOD SPILLERBAKGRUNN på det absolutt høyeste nivået - Blackburn, Manchester United og Glasgow Rangers. Henning Berg har det.

OG SPER DU i tillegg høy faglig kompetanse og det kampanalyserende blikket som gjorde ham til en strateg på det norske landslaget inn i et sjeldent vinnerinnstinkt, da er det ikke mange tomme bokser igjen å krysse av.

Skulle det være det, kom med dem.

Henning Berg fyller dem uansett.

DERFOR MÅTTE JEG nesten le da navnet hans plutselig slo ned i tankene mine i romjula. Videoton fra Székesfehérvár i Ungarn - selv om det sånn umiddelbart ikke slår inn på den norske fotballradaren - er jo ikke klubben fra stedet gud glemte. Så skulle Henning Berg mot formodning ikke stå på toppfotballsjefens liste selv om han har halvannet år igjen på kontrakten med Ungarns serieleder, må Nils Johan Semb virkelig skjerpe seg.

Men det gjør han selvfølgelig.

NILS JOHAN SEMB kan sikkert kritiseres for mye, men manglende oversikt i egen bakgård kan ingen beskylde ham for. Akkurat som Bob Bradley, Erik Hamrén, Lars Lagerbäck, Ole Gunnar Solskjær og Kjetil Rekdal må stå der, ja, så står også Henning Berg på den lista med åtte til ti navn som ble presentert for fotballstyret før jul. Og siden Hans Backe fikk sparken som Finlands landslagssjef 12. desember blir jeg ikke veldig overrasket om han står der også.

Tre svensker, altså.

Mot tre nordmenn.

Pluss en amerikaner som høyst sannsynlig får jobben om han vil.

MEN VIL HAN det? Er det enda en landslagstrenerjobb (har trent USA og Egypt) som frister amerikaneren som reiste Stabæk fra ingenting til å bli en konkurransedyktig enhet i toppen av norsk fotball? Eller er det som mine kilder sier, at han trivest best på treningsfeltet og inntil videre er ferdig med landslag. For han har et valg nå, den godeste Bradley, både Norge og Los Angeles FC (ny klubb i MLS fra neste sesong) sniffer voldsomt i hans retning.

Men hvis en pluss en fortsatt blir to – hvilket betyr at mye av det jeg hører holder mer vann enn det slipper ut – vil også Bob Bradley si nei og takke Nils Johan Semb for hyggelige samtaler.

MED UTVALGET SOM da står igjen vil jeg ha en av de tre norske alle dager. Uavhengig av rekkefølgen - Ole Gunnar Solskjær, Kjetil Rekdal og Henning Berg kommer alle foran de svenske. Og før noen slår Lars Lagerbäcks fantastiske cv i bordet og sier den svenske 68-åringen nærmest kommer med en garanti om EM- og VM-sluttspill, gjør deg sjøl en tjeneste og spill framtida vår opp mot fotballfilosofien hans og se hva som ikke stemmer.

Når framtida legges i beina på spillere som Martin Ødegaard, Mats Møller Dæhli og Martin Samuelsen for å nevne noen, da kan ikke NFF ansette en trener hvis filosofi er tuftet på motspill.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har så vidt jeg forstår ikke bundet seg fast til teltstanga der oppe i Molde, Kjetil Rekdal vil alltid ønske Norge-jobben selv om jeg per dato vet at han ikke er kontaktet, og Henning Berg vil selvfølgelig også føle seg smigret over å få en forespørsel fra Ullevaal Stadion. Det skulle også bare mangle. Det å trene landet sitt er mer enn en jobb. Det er også en ære. Og velger Bradley å dra til en nystartet franchise i Los Angeles - eller klubb som det heter på norsk, det er bare i Amerika man av naturlige årsaker lar buisiness-aspektet trumfe det sportslige i idrett, det er jo bare å selge hele greia til en annen by om eieren skulle gå lei – der lønna garantert er dobbelt av det NFF kan tilby, rykker de norske fram i feltet.

Der sitter Henning Berg inntil videre innelåst blant mange.

Som en dark horse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer