Therese Johaug dopingsak

Hvorfor får ikke Marit Bjørgen si det som det er om Therese Johaug?

Det å bruke et mest mulig dekkende begrep for det vonde som skjedde, betyr mye for å få til en renere idrett.

VIKTIG FORSKJELL: Marit Bjørgen har hele tida fortalt at venninnen hennes ikke er noen doper. Hvorfor er det så vanskelig for noen å si det samme? Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VIKTIG FORSKJELL: Marit Bjørgen har hele tida fortalt at venninnen hennes ikke er noen doper. Hvorfor er det så vanskelig for noen å si det samme? Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

THERESE JOHAUG har på alle vis hatt et lykkelig comeback i langrennssporet. På bare et par uker har hun vunnet både rennene, konkurrentenes hjerter og publikum. Møtet med de finske tilskuerne i sesongåpningen må ha gjort et sterkt inntrykk på henne:

  • Bare to år etter at alle Johaug-produktene i hast ble båret ut fra finske sportsbutikker for ikke å hisse opp de sinte kundene der, svarte publikum i Ruka nord i Finland med varm applaus.

De skjønte til slutt at dette ikke var en svindler som bare på grunn av sin juridisk rett kom tilbake på jobb etter å ha sonet straffen, men derimot ei jente som aldri har prøvd å jukse noen.

Eller som venninnen Marit Bjørgen sa det underveis i saken til irritasjon for dem som hele tida har insisterte på å bruke juridisk dop-terminologi:

- I mine øyne er ikke Therese Johaug dopet.

HVORFOR er det da så viktig for svensk presse og hjemlige kritikere gang på gang å skrive at Therese Johaug virkelig er «dopingdømt»? Kan de ikke heller ta hensyn til henne som menneske ved å bruke uttrykk som formidler den etiske avgrunnen mellom svindel og det å gjøre en ubevisst menneskelig feil?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer