Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hvorfor gå i hi, når alle andre står på ski?

Glem bikkja i bakken.

INGEN BIKKJER I BAKKEN: Men en bjørn krysset slalåmløypa under et lokalt renn i Heavenly Mountain i Lake Tahoe i California på fredag. Foto: Tom Lotshaw, Tahoe Daily Tribune, AP / NTB Scanpix
INGEN BIKKJER I BAKKEN: Men en bjørn krysset slalåmløypa under et lokalt renn i Heavenly Mountain i Lake Tahoe i California på fredag. Foto: Tom Lotshaw, Tahoe Daily Tribune, AP / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): En løpsk hund kan skape store problemer under idrettsarrangementer. I Holmenkollen er «bikkja i bakken» et begrep som startet som et uhell og siden har blitt hedret både ved frislipp av bikkjer i forbindelse med hopprenn og med en egen statue.

Det spørs om det blir gjort liknende stas på den firbente gjesten som krysset Heavenly Mountain-anlegget i South Lake Tahoe i California sist fredag.

Under et lokalt slalåmrenn kom nemlig en svartbjørn byksende ut av skogen, krysset løypa og forsvant til skogs uten å skape nevneverdige problemer - utover at noen sikkert ble litt skjelvne i skibuksene.

Bjørner flest ligger i hi når det er snø, men en tørr vinter kan ha gjort at den skiglade bamsen holder seg våken.

- Vi er vant til tørre vintere, men denne er nesten historisk tørr. Når vi har åpne vintere som dette, har vi hatt tilfeller der bjørner ikke går i hi eller går delvis i hi, sier informasjonsmedarbeider Chris Healy i Nevada Department of Wildlife til lokalavisa Tahoe Daily Tribune.

FAST INNSLAG: «Bikkja i bakken» under Holmenkollrennet i 1940. Foto: NTB Scanpix
FAST INNSLAG: «Bikkja i bakken» under Holmenkollrennet i 1940. Foto: NTB Scanpix Vis mer