Ingrid Landmark Tandrevold

- Hvorfor gjør jeg dette?

Ingrid Landmark Tandrevold overrasket seg selv med seier i helga i det hun beskriver som det verste hun gjør under en skiskytter-sesong.

SEIER: Ingrid Landmark Tandrevold hadde 20 treff og vant fellesstarten på Sjusjøen i helga. Foto: Geir Olsen / NTB
SEIER: Ingrid Landmark Tandrevold hadde 20 treff og vant fellesstarten på Sjusjøen i helga. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

SJUSJØEN (Dagbladet): Ingrid Landmark Tandrevold (25) dro fra konkurrentene og gikk inn til førsteplass under fellesstarten i sesongåpningen til skiskytterne i helga. Franske Chloé Chevalier tok andreplassen, mens Karoline Erdal sikret nok en norsk plassplass.

For andre gang i karrieren skjøt Tandrevold 20 treff. Da Dagbladet snakket med henne før helgas renn var det ikke dette hun hadde sett for seg. Tandrevold har nemlig et spesielt forhold til sesongåpningen på Sjusjøen.

- Sesongstarten er det verste. Det er det jeg gruer meg mest til. Mer enn i VM og sånne ting. I VM er man så inni det og har konkurrert i flere renn. Hvert år tenker jeg «Hvorfor gjør jeg dette igjen?»

FØRSTE SEIER: Ingrid Landmark Tandrevold vant sin første verdenscupseier i den siste fellesstarten i fjorets sesong. Det resulterte i at hun vant fellesstart-cupen. Foto: Anders Wiklund / AP
FØRSTE SEIER: Ingrid Landmark Tandrevold vant sin første verdenscupseier i den siste fellesstarten i fjorets sesong. Det resulterte i at hun vant fellesstart-cupen. Foto: Anders Wiklund / AP Vis mer

Vil bli mer stabil

I det aller siste verdenscuprennet i forrige sesong fikk Tandrevold sin første verdenscupseier i nettopp fellesstart. Men hun innrømmer at 20 treff og stabil skyting ikke er noe hun er godt kjent med.

- Min sesong har jo vært litt mer berg-og-dal-bane de siste åra. Det er jo det som er målet i skiskyting. Å bli mest mulig stabil, sier Tandrevold.

Dette er noe Tandrevold har prøvd å ta tak i. I høst har hun derfor trent spesifikt på å bli en mer stabil skiskytter.

- For min del så handler det om å la alle delene av skiskyting ikke være avhengig av hverandre. Hvis du kanskje ikke har din beste dag i sporet så skal man klare og ikke la det gå ut over skytingen. Og føle at da må du treffe også bommer du enda mer, sier Tandrevold og fortsetter:

- I tillegg har jeg jobbet mye med å tilpasse meg forskjellige typer forhold og at du ikke er avhengig av at det skal være godt føre for at du skal gå godt på ski. Og bli enda flinkere i vind og utfordrende skyteforhold.

HILSEN: Skiskytterne Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Dahle har latt seg inspirere av NRK-serien «Hodet i klemme» og brytetreneren Fritz Aanes. Video: Ragna Kristine Sandholt og Mia Engenes Bratlie Vis mer

OL-sesong

For fire år siden stilte Tandrevold i sitt første OL i Pyeongchang. Da ble det ingen medaljer. Nå vil hun prøve å forbedre de resultatene, men forteller at det er en viktig jobb som gjøres i rennene før det.

- Når det kommer til OL så har jeg tenkt mye på det og vil stille best mulig forberedt der. Men samtidig så handler skiskyting mye om å ha selvtillit og gode resultater når man kommer inn i OL. Så for meg så tror jeg det viktigste blir å gå flest mulig gode skirenn fram mot OL, sier hun.

- Kjenner du på presset før denne OL-sesongen?

- Jeg gjør egentlig ikke det. Det er mest fra min egen side. Men samtidig så føler jeg at hvis du får det til i OL så er det en ekstra bonus, men det er viktig å ikke la veien mot målet bli ekstra nervepirrende av den grunn, forteller Tandrevold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer