Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hvorfor gjorde du det, Selnæs? Knuste RBKs Europa-drøm

1-1 mot St. Etienne etter klønete straffespark.

LAGDE STRAFFESPARK: Rosenborgs Ole Selnæs lagde et svært klønete straffespark rett før slutt, slik at St. Etienne utlignet og ødela RBKs Europa-drøm.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
LAGDE STRAFFESPARK: Rosenborgs Ole Selnæs lagde et svært klønete straffespark rett før slutt, slik at St. Etienne utlignet og ødela RBKs Europa-drøm. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Rosenborg - St. Etienne 1-1 (1-0)

(Dagbladet): Kalde europacupkvelder på Lerkendal vekker gode minner i Trondheim - spesielt når Rosenborg nettopp har innkassert gull i både cupen og i Tippeligaen.

Men i Europa League har ikke trønderne vært like gode som de en gang var og heller ikke like gode som det rivalen Molde har vært i høst.

Med bare ett poeng på de fire første kampene i gruppespillet, måtte det et mirakel til om Rosenborg skulle ta seg videre til 32-delsfinalen. Det forutsatte blant annet hjemmeseier på Lerkendal i kveld.

Det så lenge ut til å gå veien etter at Alexander Søderlund sendte Rosenborg i ledelsen, men ti minutter før slutt var kampens beste spiller, Ole Selnæs, litt for het i toppen.

Midtbaneeleganten taklet Romain Hamouma som var på vei ut av 16-meteren og farlig område. Dermed fikk St. Etienne straffespark. Dermed utlignet franskmennene. Og dermed kan ikke lenger Rosenborg gå videre til 32-delsfinalen i Europa League.

Selnæs i stolpen Det var Rosenborg som var farligst i åpningsminuttene. Først var Jørgen Skjelvik farlig frempå etter 13 minutter. Dernest fikk Tobias Mikkelsen en god mulighet fra kanten av 16-meteren, men danskens skudd var ikke mye å skryte av.

I det 20. spilleminutt skapte vertene to gigantsjanser. Ole Selnæs stod for den største da han fikk ballen servert på sølvfat på 18 meter. Midtbaneeleganten trodde nok på scoring, men ballen gikk i stolpen.

På den påfølgende corneren så Holmar Orn Eyjolfssons heading ut til å dale i det lengst hjørnet, men franskmennene fikk ryddet unna på streken.

Søderlund scoret Rosenborg fortsatte å styre spillet uten å skape all verden, men etter 35 minutter smalt det igjen fra et Rosenborg-bein. Midtstopper Johan Lædre Bjørdal steg fram fra sin stopperposisjon og fyrte løs, men skuddet suste like utenfor stolpen.

Fem minutter før pause fikk Rosenborg endelig uttelling. Selnæs slo inn mot Pål André Helland, men ballen havnet i stedet hos Alexander Søderlund. Tippeligaens toppscorer gjorde alt rett og sendte hjemmelaget i føringen.

Tidlig i 2. omgang skapte St. Etienne sin første store sjanse. Gjestene fra Frankrike fikk plutselig angrepsspillet til å stemme da Nolan Roux til slutt fikk avsluttet et flott angrep, men Alexander Lund Hansen hang med på notene i RBK-buret.

Selnæs laget klønete straffespark Etter en drøy time kom et nytt brukbart RBK-forsøk fra distanse. Denne gang var den danske midtbanegeneralen Mike Jensen som fyrte løs, men skuddet gikk like utenfor.

74 minutter viste kampuret da hele Lerkendal ropte på straffe. Anders Konradsen banket til fra kort hold, og skuddet ble blokkert på streken, tilsynelatende av hånden til Premier League-kjenningen Benoit Assou-Ekotto. RBK-spillerne ropte på straffe, men til ingen nytte.

I stedet fikk trønderne straffe imot like etterpå. Selnæs felte Romain Hamouma, som var på vei vekk fra farlig område, på usedvanlig klønete vis. Staffesparket satte Roux iskaldt i mål. Dermed var lagene like langt.

Ingen av lagene klarte å avgjøre kampen. Rosenborg fikk aldri seiersmålet de trengte og har derfor nå ingen mulighet til å gå videre fra sin Europa League-gruppe.

Det gjør imidlertid St. Etienne som slår følge med Lazio til 32-delsfinalen fra RBKs gruppe.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!