HYLLES: Alexander Kristoff hylles av den svenske kommentatoren Roberto Vacchi. Foto: YORICK JANSENS (Scanpix/Afp)
HYLLES: Alexander Kristoff hylles av den svenske kommentatoren Roberto Vacchi. Foto: YORICK JANSENS (Scanpix/Afp)Vis mer

- Hvorfor har vi ikke en slik rytter i Sverige?

Svensk ekspert hyller Alexander Kristoff.

(procycling.no): - FADER, for en spurt!

Det roper den svenske kommentatorlegenden Roberto Vacchi når procycling.no ringer ham etter Alexander Kristoffs andre etappeseier i Driedaagse De Panne.

- Hvorfor får vi ikke en sånn spurter i Sverige? Han er fantastisk, sier Vacchi til procycling.no.

Les også: - Jeg følte meg ikke så sterk

Eurosport-kommentatoren er som mange andre meget imponert over det nordmannen har prestert hittil i år.

Etter hans andre strake seier i det belgiske rittet, er han årets mestvinnende rytter sammen Richie Porte.

Spesielt én egenskap trekkes frem av Vacchi.

- Det føles ut som at han er verdens beste spurter når det har vært et hardt ritt. Han spurter like bra etter seks timer som etter fire. Der ligger hans storhet.

Svensken trekker frem årets Milano-Sanremo som ett av flere eksempler.

- Degenkolb vant, men det var ikke langt opp. Etter at Paolini slo ut, satt han fortsatt nede på setet, drar litt til høyre og så starter han spurten. Han venter sikkert i 50-75 meter før han starter skikkelig. Det er helt sjukt, og veldig uvanlig. Det er veldig imponerende.

Onsdag gjorde nordmannen noe av det samme. Han satt på Sacha Modolos hjul, men slo til rett før italieneren, rundt 200 meter før mål.

At 27-åringen slår til så tidlig, mener Vacchi viser prov på hvilken enorm selvtillit nordmannen har.

- Man merker hva selvtilliten betyr. Han våger å ta de meterne i vinden, det er ikke mange som orker det. Det er jo som å møte en vegg når man går til. Hele kroppsspråket oser selvtillit. Han agerer som en stjerne i intervjuene, poengterer Vacchi.

Les flere sykkelnyheter på www.procycling.no!

Selv om Kristoff for tiden herjer i De Panne, er nordmannen veldig klar på at det er søndagens Flandern rundt som er det viktigste.

I fjor ble han nummer fem, men i år virker han sterkere enn noen gang.

- Det er ikke bare i spurtene, han virker mer kjøresterk. Han har vært nærme i Flandern tidligere, men det er så mye som skal lykkes. Man må han ekstremt flaks, men noen ganger fortjener man det. Jo bedre man er, jo mer flaks pleier man å ha. Er du i bra form, trenger du heller ikke å sette deg i alle de unødvendige og farlige situasjonene. Du kan ta det litt roligere.

Med både Tom Boonen og Fabian Cancellara ute med skade, er det vidåpent før årets Flandern rundt.

- Hvis du må si én person du tror vinner Flandern, hvem er det?

- Det er jo så lett å si Kristoff. Ehh, fader altså... Geraint Thomas savner litt spurt med tanke på avslutningen, men han kan jo gå solo på slutten. Nei, jeg sier Stybar. Jeg tror Kristoff vinner, men sjanser på Stybar.

procycling.no følger hele Flandern rundt direkte på søndag!