Hvorfor høre på en bedrager når Niskanen kan vinne VM?­­

STOR SEIER: Iivo Niskanen tente et godt finsk håp foran VM på hjemmebane  i Lahti. Da er det på tide å legge vekk den trste forhistorien. FOTO : AFP / Lehtikuva / Martti Kainulainen
STOR SEIER: Iivo Niskanen tente et godt finsk håp foran VM på hjemmebane  i Lahti. Da er det på tide å legge vekk den trste forhistorien. FOTO : AFP / Lehtikuva / Martti Kainulainen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET var glede og god stemning på skistadion i Kuusamo i dag idet Iivo Niskanen løp fram og tilbake foran hjemmepublikummet fordi han bare ikke orket å sitte stille i kulda mens han ventet på å vinne. Så ble det et stort øyeblikk for finsk langrenn da Emil Iversen og Martin Johnsrud Sundby spurtet forgjeves mot mål og seieren var klar.

Alt sammen opplevelser å ta vare på for Finland bare tre måneder før den gamle nasjonalsporten skal gjenreises på ruinene etter Lahti-skandalen fra 2001.

Om finnene da skjønner sitt eget beste.

DENNE åpningshelgen tyder på det. Martin Johnsrud Sundby var blant dem som takket det finske publikummet for god støtte langs løypa. I beste fall var den støtten et forvarsel om de fine dagene for sporten som kan komme under VM i februar.

Men det er fortsatt noen som vil noe annet. Som for eksempel Pekka Vähäsöyrinki; den bedrageridømte gamle sjefen for det finske dopregimet i langrenn.

Igjen valgte storavisa Ilta-Sanomat å gi hans alternative virkelighetsforståelse stor oppmerksomhet:

- Doping er rotfestet i den norske skikulturen, men Norge har alltid sett en annen vei, gjentok Vähäsöyrinki.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer