Hvorfor ikke bare nyte Messi?

Følg oppfordring fra fotballspaltisten til NY Times etter gårsdagens CL-kamp. Se og nyt verdens beste fotballspiller her.

(Dagbladet): Diskusjonen går vilt for seg, enten det skjer i kommentarfeltene våre, på puben eller mellom sportens fremste trenere: Hva er det som gjør Lionel Messi så god og hvor god er han egentlig i forhold til fordums helter og rivalen (CR7) i Real Madrid.

Det eneste man kan si med sikkerhet er at folk er uenige. Og man trenger ikke å være fotballekspert for å kunne konstatere at Messi har et talent fra en annen verden.

Så hvorfor må vi diskutere det hele ihjel? Det er fotballspaltisten Rob Hughes i New York Times som stiller spørsmålet etter å ha sett Messi briljere i nok en kamp.

La gå, det var Alexis Sánchez som scoret to av tre mål i gårsdagens Champions League-kamp mot Leverkusen. Men Messi var hovmesteren bak, og gjorde det enkelt for Sánchez med utsøkte pasninger før han også scoret 3-1.

- Og han feiret med all den gleden en liten gutt skal ha, selv om han er 24 år, skriver Hughes.

Spaltisten viser til et tysk forskningsprosjekt der man prøver å forklare Messi på vitenskapelig vis og kommer med den klare oppfordringen:

- Hvorfor si hvorfor? Bare nyt Messi.

Vi slutter oss til oppfordringen. Messi kan du nyte i videoklippene i denne saken.