Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hvorfor ikke tjene på det når man kan?

Ryan Giggs forsvarer fotballspillernes skyhøye lønninger.

FORDI DE FORTJENER DET: Ryan Giggs (midten) er ikke i tvil om at fotballspillernes skyhøye lønninger er fortjente, når det er så mye penger i fotballen som det er. Gary Neville er enig. Cristiano Ronaldo er trolig en av verdens best betalte spillere i Real Madrid nå.Foto: SCANPIX/AFP/ADRIAN DENNIS
FORDI DE FORTJENER DET: Ryan Giggs (midten) er ikke i tvil om at fotballspillernes skyhøye lønninger er fortjente, når det er så mye penger i fotballen som det er. Gary Neville er enig. Cristiano Ronaldo er trolig en av verdens best betalte spillere i Real Madrid nå.Foto: SCANPIX/AFP/ADRIAN DENNIS Vis mer

||| (Dagbladet.no): Debatten om fotballspilleres skyhøye lønninger er evigvarende, og forsvinner i det minste ikke når flere og flere tjener mer og mer.

En som har vært med på fotballens utvikling fra ganske stor til enorm, er Manchester Uniteds Ryan Giggs. Han mener internasjonale toppspillere er verdt hver krone.

- Det er mer enn nok penger i sporten, men flertallet av spillerne fortjener det, sier Giggs, ifølge Manchester Evening News.

- En del av spillerne hadde kanskje ikke vært i nærheten av de samme lønningene for 20 år siden, men sånn er fotballen. Gjennomsnittsspilleren får mye penger i dag, jeg vet ikke om det er riktig. Men jeg ønsker alle lykke til, pengene er jo der, så hvorfor ikke tjene på det mens man kan? spør Giggs.

Ingenting uten spillerne
Spillerlønningene i Premier League har skutt i været i takt med inntektsøkningen som har kommet i form av sponsor- og medieavtaler, men i en tid med økonomisk krise verden over, peker mange på de enorme lønnssummene som en av årsakene til at klubber kan havne i økonomiske vansker.

Ryan Giggs' Manchester United-kollega Gary Neville er likevel enig med waliseren i at penger tjent er penger fortjent.

- Det er andre som tjener milliarder på å selge rettigheter, og 75 000 mennesker kommer for å se oss hver uke. Det er et produkt her som folk elsker. Supporterne er uvurderlige, men uten spillerne har man ingenting, sier Neville.

RIMELIG: Carlos Tevez er en av dem som er blitt beskyldt for å tenke penger i klubbvalgene. Gary Neville mener det er grunn god nok som noen til å endre arbeidsgiver. Foto: SCANPIX/EPA/RICH EATON
RIMELIG: Carlos Tevez er en av dem som er blitt beskyldt for å tenke penger i klubbvalgene. Gary Neville mener det er grunn god nok som noen til å endre arbeidsgiver. Foto: SCANPIX/EPA/RICH EATON Vis mer

United-backen forsvarer samtidig spillere som bytter klubb delvis av økonomiske hensyn. Han synes det er urimelig at spillere som Emmanuel Adebayor, Gareth Barry eller Ashley Cole kritiseres for å tenke på lønnsslippen.

- Arkitekter forlater firmaet sitt, kokker bytter restaurant - sånn er livet. Folk ønsker høyere lønn. Er det for mye penger i andre næringer, som banknæringen? spør Neville.

Som popstjerner
Ryan Giggs debuterte i Premier League for over 18 år siden, og har sett en enorm endring i fotballen siden den gang.

- Sporten har blitt massiv, sier han.

- Fotballspillere dekker forsiden og baksiden av avisene, det er store nyheter, de er som popstjerner. Mye av dette er positivt. Spillerne er i bedre form enn noensinne, og Premier League er den beste ligaen i verden, sier Giggs.

Også her i Norge har spillerlønninger fått stor oppmerksomhet de siste årene.

Dagbladet skrev nylig om Strømsgodsets Aleksander Aas som valgte å gå ned i lønn for å hjelpe klubben sin i en vanskelig økonomisk tid.

- Ser man på fotball-Norge generelt føler jeg at det er altfor mange bortskjemte fotballspillere. Som fotballspiller er du fantastisk privilegert: Du tjener godt og kan leve av hobbyen din, sa Aas.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling