- Hvorfor klapper dere for Messi?

Brasil-spillerne er misfornøyd med egne fans.

«Farvel Dunga», skrek fansen oppgitt da Brasil måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot erkerivalen Argentina.

Brasil skuffet stort i Belo Horizonte. Gjestene fra Argentina sto bak de fleste og største sjansene. For tredje kampen på rad gikk Brasil av banen uten å score. Det er uvanlig kost.

Presset på landslagssjef Dunga er stort. Brasil er det eneste laget som har deltatt i alle VM-sluttspill, men nå står laget i fare for å måtte bli hjemme.

- Det er normalt for en trener å være under press. Publikum ønsket seg en seier, men vi møtte en vanskelig motstander. De kan godt fornærme meg, men pipingen kom på et tidspunkt da spillerne hadde trengt støtte, sa Dunga.

- Et dårlig resultat på hjemmebane, sa Brasil-spissen Robinho.

Argentina hadde tapt alle sine tre siste kamper mot Brasil med tre mål. I kampen natt til mandag fungerte defensiven som den skulle, bare så synd at Julio Cruz (avslutning i tverrliggeren), Sergio Agüero og Lionel Messi sløste med fine muligheter offensivt.

I sluttminuttene kunne Messi sikret borteseier, men Brasils keeper Julio Cesar reddet. Returen satte Messi utenfor. Dermed endte det målløst i Belo Horizonte. Argentina har ikke vunnet på brasiliansk jord siden 1998.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi syntes at vi spilte en god kamp. Kanskje hadde vi fortjent å vinne, mente Argentinas midtbanespiller Juan Roman Riquelme.

Brasil-spillerne rettet kritikk mot sine egne fans etter den målløse kampen. Blant annet falt det flere tungt for brystet at tilskuerne klappet Argentinas superstjerne Lionel Messi av banen.

BLE KLAPPET AV BANEN: Lionel Messi fikk Brasil-applaus da han gikk av banen. Foto: EPA
BLE KLAPPET AV BANEN: Lionel Messi fikk Brasil-applaus da han gikk av banen. Foto: EPA Vis mer

- Brasils fans skal støtte oss. Da Messi gikk av banen klappet 40 000 for ham. Jeg blir lei meg. Jeg gjorde mitt beste, selv om jeg kanskje ikke spilte så bra og vi ikke vant, er det ikke bra å høre buing mot landslagssjefen, mente forsvareren Gilberto.

- Når du spiller på hjemmebane trenger du støtte. Når du møter Paraguay i Paraguay så heier alle på Paraguay, sa Gilberto.

Paraguay leder den søramerikanske VM-kvaliken med 13 poeng. Toer Argentina har 11, mens Colombia har 10. Først på fjerdeplass finner vi Brasil med 9. Det innebærer fortsatt direkteplass i Sør-Afrika-VM, men Venezuela eller Chile har muligheten til å sprette forbi når de får spilt sin kamp i den sjette runden.

(NTB)

- Hvorfor klapper dere for Messi?
FÅR KRITIKK: Dungas Brasil har spilt tre kamper på rad uten å score. Da kommer kritikken.