Hvorfor managere som Mourinho har begynt å miste grepet

Manchester United-managerens offentlige skyllebøtter ser ut til å ha liten effekt på spillerne - men det er ikke noe nytt for ham. Er det slutt for managere som kjører en tøff stil?

SPESIELL FEIRING: José Mourinho kastet disse vannflaskene i bakken da Manchester United slo Young Boys etter scoring på overtid. Foto: NTB Scanpix
SPESIELL FEIRING: José Mourinho kastet disse vannflaskene i bakken da Manchester United slo Young Boys etter scoring på overtid. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har vært en tøff uke for tøff kjærlighet. På lørdag, to dager etter at José Mourinho stilte spørsmål ved United-spillernes karakter, etter å ha snakket offentlig om fire av dem og uttalt at dagens unge spillere passer til beskrivelsen «bortskjemte barn», spilte United 0-0 mot et av lagene med dårligst form i ligaen.

Dersom meningen med ordene var å oppmuntre spillerne til å levere varene, slo planen skikkelig feil - og det er ikke først gang det har skjedd heller.

Dagen før Mourinho luftet sin misnøye over troppen han råder over, tok Det irske fotballforbundet farvel med managerduoen Martin O'Neill og Roy Keane, en «bad cop» paret opp med en «good cop», som med sine metoder hadde skapt mer skade enn gode ting på en god stund.

Begge hadde et rykte på seg for å være en gammeldags motivator, men det som tidligere oppildnet spillerne til å yte mer på banen, skapte i stedet en giftig atmosfære i garderoben.

Endring i kulturen

Det at disse to hendelsene skjedde i løpet av noen få dager var nok tilfeldig, men samtidig virker det å være to eksempler på en endring i kulturen som ser ut til å bre seg over engelsk fotball.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer