«Hvorfor så nervøse, gutter? Det er bare italienerne!»

Engelske aviser har klokkertro på semifinale.

SKAL DET ENDELIG GÅ: Roy Hodgson og hans kaptein Steven Gerrard er ute etter Englands første mesterskapssemifinale på 16 år. Da må italienerne ryddes av veien. Foto SCANPIX/REUTERS/Tony Gentile
SKAL DET ENDELIG GÅ: Roy Hodgson og hans kaptein Steven Gerrard er ute etter Englands første mesterskapssemifinale på 16 år. Da må italienerne ryddes av veien. Foto SCANPIX/REUTERS/Tony GentileVis mer

Fotballstudio kl. 20.45: England - Italia.

(Dagbladet): England har ikke vært i semifinale i et stort mesterskap siden EM på hjemmebane i 1996, men foran kveldens møte med Italia virker britene mer optimistiske enn på lenge.

I hvert fall britiske aviser.

- Hvorfor så nervøse, gutter? Det er bare italienerne, roper Independent til manager Roy Hodgson og kaptein Steven Gerrard på sin forside i dag.

Gerrard vil stoppe smerten
Avisa mener det er på tide å gjøre slutt på all «smerten» England alltid snakker om i mesterskapstider, og får støtte av Gerrard i at det er på tide å gripe sjansen.

- Når du kommer til dette stadiet i en turnering, til kvartfinalen, og du ser hva som er i horisonten, da begynner du å drømme. Å tape en kvartfinale er så smertefullt, sier Liverpool-stjernen.

- Dette er et fantastisk øyeblikk for disse spillerne og denne gruppa, og det er viktig at vi griper sjansen så vi kan dra hjem uten anger. Det eneste vi kan gjøre er å spille godt, jobbe hardt, og gjøre vårt beste. Forhåpentligvis er det nok, sier Gerrard.

Dronningen følger med
Sunday Mirror har en strålende forside med en fotomanipulert Wayne Rooney som gondolier, men inne i avisa er det Mario Balotelli som er i fokus.

GONDOLIER: Sunday Mirror lar Wayne Rooney synge om scoring på dagens sportsforside.
GONDOLIER: Sunday Mirror lar Wayne Rooney synge om scoring på dagens sportsforside. Vis mer

Englands spillere bør ikke prøve å hisse ham opp, for det kan ende med at de selv blir utvist, mener Mirror.

Daily Express kan på sin side fortelle at kongefamilien vil stå hundre prosent bak laget i kveld, og dronning Elizabeth skal ifølge kilder på slottet bli holdt oppdatert av sine folk underveis.

Prins William, som er president for det engelske fotballforbundet FA, skal se kampen hjemme, forteller avisa.

Dårlige EM-år
Optimismen i avisene og i kongehuset til tross, det skal nevnes at Englands resultater i cupkamper mot andre store fotballnasjoner er mildt sagt dårlige: Ser vi bort fra de to sluttspillene på hjemmebane, har England gått av banen som taper i hver eneste utslagskamp mot slike land, 11 i tallet, ifølge NTB.

BARE ITALIENERNE: Independent tror Steven Gerrard og co. kan gjøre ende på EM-smerten.
BARE ITALIENERNE: Independent tror Steven Gerrard og co. kan gjøre ende på EM-smerten. Vis mer

Lagene England har greid å slå ut i cupspill siden 1966 er Paraguay (1986), Belgia, Kamerun (begge 1990), Danmark (2002) og Ecuador (2006). England er også alene blant årets kvartfinalister om aldri å ha vært i en EM-finale.

Det skal de prøve å endre på i år.

Ifølge de siste rapportene fra England vil Roy Hodgson velge de samme elleve som slo Ukraina, med Danny Welbeck og Wayne Rooney i spissen.

KONGELIGE FANS: Sunday Express forteller at dronningen og hennes familie vil følge kvartfinalen tett.
KONGELIGE FANS: Sunday Express forteller at dronningen og hennes familie vil følge kvartfinalen tett. Vis mer

PS! Hos England har fem spillere gult kort. En av dem er Steven Gerrard. Hos Italia har hele ni mann gult kort fra før.