- Hvorfor skal jeg holde kjeft og ikke han?

Mourinho svarer Ferguson.

(Dagbladet.no): Jose Mourinho startet forrige uke med antyde at Manchester United har hatt en heldig sesong.

Portugiseren trakk spesielt fra dommerhjelp i et par situasjoner som inkluderer landsmannen Cristiano Ronaldo, som har fått sin dose omdiskuterte straffespark.

Fredag svarte United-manageren med en klar beskjed til Mourinho om å «holde kjeft» ut sesongen, fordi han var den siste som skulle snakke om dommere. Med et glimt i øyet fortalte Ferguson at United har en hel mappe på forholdet mellom Mourinho og dommere.

- Hva er forskjellen?

I helga gjentok Mourinho at han mener United er heldige. Og han har slett ingen intensjoner om å la seg kneble av Ferguson.

- Jeg skal ikke få lov til å snakke om dommeren, mens han har hatt lov de siste 20 årene av sin karriere? Hva er forskjellen på ham og meg? undrer Mourinho ifølge Sky Sports.

For han er overbevist om at Ferguson ville mente det samme om rollene var byttet om.

- Hva ville han si om Chelsea vant en kamp med et slik straffespark som de gjorde mot Middlesbrough og Tottenham, eller straffesparket de fikk i første minutt mot Portsmouth?

SOM REGEL GODE VENNER: Men akkurat nå har Jose Mourinho en saklig (?) diskusjon om hvem som har mest flaks og hvem som bør holde kjeft. Foto: AP/Scanpix
SOM REGEL GODE VENNER: Men akkurat nå har Jose Mourinho en saklig (?) diskusjon om hvem som har mest flaks og hvem som bør holde kjeft. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Hundre prosent respekt

Men Mourinho er påpasselig med å understreke at han har den største respekt for Manchester United - med mann og mus.

- Jeg har hundre prosent respekt for ham, for spillerne, for klubben, laget de har og den fantastiske ligasesongen de gjør.

Men igjen må ha servere et lite stikk:

- Det er den ene siden av saken. Den andre siden er at i det rette øyeblikket har de fått et straffespark, et mål, en utvisning - noe har skjedd for dem.

- Hvorfor skal jeg holde kjeft og ikke han?