<strong>MØTTE PRESSEN:</strong> Sepp Blatter møtte pressen dagen etter det mye omtalte presidentvalget i FIFA. Foto: REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB Scanpix
MØTTE PRESSEN: Sepp Blatter møtte pressen dagen etter det mye omtalte presidentvalget i FIFA. Foto: REUTERS / Arnd Wiegmann / NTB Scanpix Vis mer

- Hvorfor skulle jeg bli arrestert? Neste spørsmål, takk

En lite ydmyk Blatter møtte pressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sepp Blatter møtte i dag pressen i Zürich - dagen etter at han ble gjenvalgt som president i FIFA.

At 79-åringen er gjenvalgt har blitt møtt med mye ris - men også litt ros.

Den russiske presidenten, Vladimir Putin, hyller Blatter for hans profesjonalitet og høye autoritetsnivå, mens den nyvalgte visepresidenten fra UEFA, David Gill, har trukket seg på grunn av Blatter.

Der takket han de 133 nasjonalforbundende som ga ham fornyet tillit - og understreket at han er mer enn klar for fire nye år som president.

- Jeg tar ansvar for stormen, men jeg vil dele den med eksekutivkomiteen, fordi det er ledelsen, ikke bare presidenten som skal ta ansvaret.

Ikke bekymret for å bli arrestert Etter å ha snakket litt om Palestina - Israel-konflikten og ebola, snakket Blatter om den pågående korrupsjonsetterforskningen.

- Alt dette kuliminerte i at politiet stormet et stort hotell i Zürich - og merkelig nok var det da allerede tre amerikanske journalister på stedet, sa Blatter på pressekonferansen - og hintet tydelig til at det ikke kunne være noen tilfeldighet.

I et TV-intervju sier Blatter at han mener USA ville påvirke FIFA-kongressen.

- Stormen har ikke nåd orkanstyrke. Kriminaliteten som har skjedd er realtert til sør-amerikanerne, så jeg kan ikke skjønne hvordan FIFA påvirkes av det, fortsatte presidenten.

- Er du bekymret for at FBI er ute etter deg? At dette er personlig, og at de ikke vil stoppe før du er arrestert?, var et spørsmål fra amerikanske presse.

- Hvis noen etterforsker, så har de all rett til det. Og hvis de gjør det på en ordentlig måte, så har jeg ingen bekymringer, og jeg har ingen bekymringer for meg selv, svarte Blatter på spørsmålet.

- Er du redd for at du blir arrestert?

- Hvorfor skulle jeg bli arrestert? Neste spørsmål, takk, var 79-åringens svar.

• Les også: Slik hånes Sepp Blatter dagen derpå

Tror ikke på UEFA-boikott Sepp Blatter gjentok sine ord fra tidligere på dagen, om at han tilgir sin kritikere, men vil ikke glemme. På spørsmål fra amerikansk presse om kritikken mot ham vil påvirke hvem som får fotball-VM i 2026, svarte Blatter at det skal det ikke.

- Jeg har blitt valgt av 133 nasjonalforbund, men jeg er president over alle - så kritikken vil ikke ha noen påvirkning, det er nøytralt, hevdet 79-åringen.

UEFA, med Norge, er den organisasjonen som har kommet med skarpest kritikk mot Blatter og FIFA. At det ulmer i UEFA om å kanskje boikotte FIFA, bekymrer ikke presidenten seg for.

- Er du bekymret for at det dårlige forholdet mellom UEFA og FIFA? Vil UEFA gå videre med sine trusler om boikott?

- De må forbli i FIFA. De trenger FIFA, og FIFA trenger UEFA.

- Har du noe av skylden for at korrupsjonskulturen har fått utvikle seg i FIFA?

- Definitivt ikke.

• Les også: FIFA-skandalen time for time

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer