- Hvorfor skulle jeg gi ham en reaksjon?

Sjekk Celtic-kapteinens provokasjon mot El-Hadji Diouf.

PROVOKASJON: Scott Brown bråsnudde seg mot El-Hadji Diouf så fort han så langskuddet fly inn til 2-2. Celtic-kapteinen måtte dras vekk av lagkameratene. Foto:  AFP PHOTO/GRAHAM STUART
PROVOKASJON: Scott Brown bråsnudde seg mot El-Hadji Diouf så fort han så langskuddet fly inn til 2-2. Celtic-kapteinen måtte dras vekk av lagkameratene. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUARTVis mer

• Sjekk 2-2-målet og den påfølgende feiringen HER.

(Dagbladet): Noe av det siste El-Hadji Diouf gjorde i Blackburn før han nylig gikk på lån til Rangers, var å skjelle ut QPRs Jamie Mackie mens han lå kvestet på bakken med dobbelt beinbrudd.

Det er slike episoder som har gitt senegaleseren et rykte som en av de mest usympatiske spillerne i Premier League - og tilsynelatende er han ikke spesielt populær i den skotske serien heller.

Forholdet til Celtic var anstrengt allerede før gårsdagens Old Firm på Ibrox, etter at han som Liverpool-spiller ble bøtelagt for å ha spyttet på en av supporterne deres i 2003.

Det ble neppe mindre anstrengt etter at Celtic-kaptein Scott Brown som en ren provokasjon feiret 2-2-målet noen centimeter foran ansiktet på Diouf.

Umiddelbart etter å ha sett skuddet fra 17 meter fly inn i nettet bråsnudde skotten seg mot Rangers-spissen, slo ut med armene og stirret på ham med forakt i blikket.

Brown måtte til slutt dras vekk av lagkameratene. Feiringen medførte et gult kort - uten at det kan ha kommet som noen stor overraskelse på ham.

I TOTTENE PÅ HVERANDRE: Diouf hevder Brown slang med leppa gjennom hele kampen. Foto: REUTERS/David Moir
I TOTTENE PÅ HVERANDRE: Diouf hevder Brown slang med leppa gjennom hele kampen. Foto: REUTERS/David Moir Vis mer

Diouf er glad han ikke reagerte sterkere enn han gjorde.

- Jeg nektet å reagere. Hvorfor skulle jeg gi ham en reaksjon? Jeg er for stor og sterk for ham. Brown forsøkte alle mulige triks for å få meg utvist. Han sa noen stygge ting om meg og familien min ute på banen. Men jeg er for stor for ham, sier Diouf til Scottish Sun.

Han mener det frynsete ryktet hans gjør at folk er ekstra ute etter ham.

- Han (Brown) ønsker bare oppmerksomhet, for hvis jeg reagerer kommer folk til at si at El-Hadji gjorde noe galt.

Cupkampen bød for øvrig på to røde kort: Celtic-keeper Fraser Forster måtte i garderoben etter snaut 40 minutter på stillingen 1-1. Steven Whittaker scoret på den påfølgende straffen og ga Rangers 2-1 til pause.

Med én mann mindre utliknet Celtic etter Browns vakre langskudd etter 65 minutter. Ti minutter senere ble også Rangers redusert til 10 mann da Steven Naismith fikk sitt andre gule kort for dagen.

Omkampen spilles på Celtic Park 20. februar.

UPOPULÆR I CELTIC: Diouf er mislikt fra før i Celtic etter at han spyttet på en av supporterne deres i 2003. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
UPOPULÆR I CELTIC: Diouf er mislikt fra før i Celtic etter at han spyttet på en av supporterne deres i 2003. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer