- Hvorfor skulle jeg gjort noe slik med vilje?

Anklager om avtalt spill i Formel 1.

(Dagbladet): I går kjørte Lewis Hamilton inn til seier i Italia Grand Prix. Han vant foran Mercedes-lagkamerat og VM-rival Nico Rosberg.

At de to kjører først i mål har skjedd sju ganger denne VM-sesongen. Men det var måten Hamilton tok teten på som skaper store bølger i motorsportverdenen.

Rosberg kjørte nemlig ut av banen, to ganger. Han klarte ikke svingen. Derned fikk Hamilton fritt leide til tetplassen etter 29 runder.

- Litt for lett - Jeg er forvirret. Jeg synes det var litt for lett. Jeg trodde i det minste han ville gjøre et forsøk på å ta svingen, men det gjorde han ikke, sier formel 1-legenden Jackie Stewart til Daily Telegraph.

Stewart svarer slik når han blir spurt om Mercedes hadde regissert hendelsen.

- Det har blitt foreslått.

TO GANGER AV BANEN: Her kjører Nico Rosberg ut i samme sving for andre gang på Monza-banen. Foto: AFP  / OLIVIER MORIN / NTB SCANPIX
TO GANGER AV BANEN: Her kjører Nico Rosberg ut i samme sving for andre gang på Monza-banen. Foto: AFP / OLIVIER MORIN / NTB SCANPIX Vis mer

Konspirasjonsteoretikere på sosiale medier spekulerer i at Rosberg ga seieren til VM-tittelrivalen fordi han selv ødela for Hamilton i Belgia GP for to uker siden.

Tyske Rosberg er ikke med på at han lot Mercedes-rivalen slippe forbi lett. Han forklarer missen med at han hadde stor fart og ikke klarte å bremse, derfor fortsatt han rett fram i stedet for å ta til høyre.

- Hva skulle vært grunnen til at jeg gjorde noe slikt med vilje? Det er ingen mulig grunn. Det så kanskje rart ut, men jeg kjørte sånn også på trening. Jeg tabbet meg ut, sier Rosberg.

Pepet ut Han ble pepet ut på seiersseremonien, på palltrinnet under Hamilton - som selv tar æren for at han havnet øverst.

- Jeg visste at det var den beste perioden å presse ham. Jeg gjorde det for et par race tilbake, og han liker det ikke. Jeg må gjøre det mer, sier Hamilton.

Med den sjette seieren for året er briten bare 22 poeng nak VM-ledende Rosberg. Rosberg har 238 og Hamilton 216 med seks løp igjen.

MERCEDES-GLEDE: Både vinner Lewis Hamilton (t.v) og toer Nico Rosberg gliste bredt etter den doble Mercedes-seieren. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO / NTB SCANPIX
MERCEDES-GLEDE: Både vinner Lewis Hamilton (t.v) og toer Nico Rosberg gliste bredt etter den doble Mercedes-seieren. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO / NTB SCANPIX Vis mer

Mercedes-sjef Toto Wolff mener spekulasjoner om tilbakebetaling fra Rosberg er håpløse.

- Bare paranoide hjerner kan komme opp med slike idéer. Vi ba sjåførene om ikke å låse hjulene, for da måtte de inn på pitstopen. Kanskje det var derfor Nico valgte å ikke bremse for hardt, sier Wolff ifølge The Guardian.