- Hvorfor skulle jeg gjort noe slik med vilje?

Anklager om avtalt spill i Formel 1.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kjørte Lewis Hamilton inn til seier i Italia Grand Prix. Han vant foran Mercedes-lagkamerat og VM-rival Nico Rosberg.

At de to kjører først i mål har skjedd sju ganger denne VM-sesongen. Men det var måten Hamilton tok teten på som skaper store bølger i motorsportverdenen.

Rosberg kjørte nemlig ut av banen, to ganger. Han klarte ikke svingen. Derned fikk Hamilton fritt leide til tetplassen etter 29 runder.

- Litt for lett - Jeg er forvirret. Jeg synes det var litt for lett. Jeg trodde i det minste han ville gjøre et forsøk på å ta svingen, men det gjorde han ikke, sier formel 1-legenden Jackie Stewart til Daily Telegraph.

Stewart svarer slik når han blir spurt om Mercedes hadde regissert hendelsen.

- Det har blitt foreslått.

Konspirasjonsteoretikere på sosiale medier spekulerer i at Rosberg ga seieren til VM-tittelrivalen fordi han selv ødela for Hamilton i Belgia GP for to uker siden.

Tyske Rosberg er ikke med på at han lot Mercedes-rivalen slippe forbi lett. Han forklarer missen med at han hadde stor fart og ikke klarte å bremse, derfor fortsatt han rett fram i stedet for å ta til høyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer