PARKERTE PARK: En gang i 2. omgang løp Jonathan Parr fra Ji-Sung Park, og kom seg helt opp i Uniteds 16-meter. Men han forsøkte pasning i stedet for skudd. - Den gnager litt og plager meg i ettertid, sier Parr til Dagbladet. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
PARKERTE PARK: En gang i 2. omgang løp Jonathan Parr fra Ji-Sung Park, og kom seg helt opp i Uniteds 16-meter. Men han forsøkte pasning i stedet for skudd. - Den gnager litt og plager meg i ettertid, sier Parr til Dagbladet. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

- Hvorfor skyter du derfra?

Parr var oppgitt da lagkompisen scoret et av tidenes fineste bortemål på Old Trafford.

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson gikk til det uvanlige skritt å beklage til egne supportere etter Manchester Uniteds exit fra ligacupen i går kveld.

Samtidig berømmet han Crystal Palace for en god kamp - for det var ingenting å si på at middelhavsfareren fra Championship vant 2-1 på Old Trafford etter ekstraomganger.

Jonathan Parr ble byttet inn like før pause, og gjorde en meget god figur på venstrebacken i de 80-85 minuttene han fikk spille. Ikke bare hadde han full defensiv kontroll på Antonio Valencia - han kom på noen sugende løp framover også. Som da han spurtet fra Ji-Sung Park og kom seg helt fram til Uniteds 16-meter, der han forsøkte et innlegg framfor å skyte selv.

Det er en av få ting som irriterer ham dagen derpå.

- Jeg vet, jeg kunne skutt der. Den gnager litt og plager meg i ettertid. Jeg skulle tatt et par touch til og gått for skudd. I ettertid skulle jeg ønske jeg kunne få den muligheten igjen, da hadde jeg gjort det annerledes, sier Parr til Dagbladet.

-Fineste målet jeg har sett
Men det er selvsagt ikke i nærheten av å overskygger gleden over en stor triumf. Crystal Palace tok ledelsen etter et kanonskudd fra Darren Ambrose 65 minutter, før Federico Macheda utliknet på straffe noen minutter etterpå. I ekstraomgangene var Ferguson overbevist om at laget hans ville vinne, men i stedet nikket Glenn Murray inn vinnermålet.

- Overrasket over at dere vant, eller var dere sterke i troa da dere så laget United stilte med?

- Uansett om United ikke stilte sitt beste lag, har de nok av gode spillere. Vi visste at vi måtte gjøre en god prestasjon for å klare det. Vi gjorde en god kamp, og fortjente å vinne. Vi lå kompakte og bra defensivt, og skapte litt sjanser også. Det var kjempegøy. Det var ikke mye de skapte, og det var godt gjort av oss å holde dem borte fra avslutninger og sjanser.

Palace kom ikke til så mange avslutninger de heller, men det var verdensklasse over minst den ene av dem. Darren Ambroses prosjektil i krysset fra 30 meter ble av Gary Neville betegnet som «det beste målet et bortelag har scoret på Old Trafford».

Parr, som selv har vært en ivrig United-supporter gjennom oppveksten, ser ikke bort fra at det stemmer.

- Jeg tror det er det fineste målet jeg har sett live. Det var utrolig, sier han.

Heldigvis for Palace lyttet ikke Ambrose til ropene fra Parr i sekundene før han skjøt.

- Jeg kom på en overlap da han gikk inn i banen, og ropte at han skulle spille til meg. Så skjøt han, og jeg sa til meg selv «aaa, hvorfor skyter du derfra?». Så ble det mer «OK da, god løsning». Jeg liker å tenke at jeg skapte litt ekstra rom for ham.

- Så du tar litt av æren for målet. 

- Cirka halvparten, ler Parr.

Ambrose hadde også et annet meget godt skuddforsøk, på et frispark fra minst like langt hold. Igjen traff han perfekt med strak vrist, men Ben Amos rakk akkurat bort til hjørnet.

- Hva sa dere til Ambrose etterpå?

PERLEMÅL: Parr ropte på ballen da Darren Ambrose i stedet valgte skudd fra 30 meter - som limte seg helt oppe i krysset. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
PERLEMÅL: Parr ropte på ballen da Darren Ambrose i stedet valgte skudd fra 30 meter - som limte seg helt oppe i krysset. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

- Det var bare å gratulere. Han har et veldig bra skuddbein, så det kom ikke helt av det blå. Om noen skulle få det til, var det kanskje ham. Men å treffe så bra i en sånn kamp er helt fantastisk, sier Parr.

Klapp på skuldra
Selv nøytraliserte han Antonio Valencia, og underveis vekslet han også noen hyggelige ord med United-kanten.

- Det er utrolig gøy å teste seg mot spillere som er gode, som du vet holder et høyt nivå. Jeg er ganske hurtig jeg også, og følte jeg klarte meg godt.

- Hva snakket dere om?

- Det var et par dueller der han sa «bra jobba», og så var det noen klapp på skuldra. Selv om han ikke hadde dagen var han en bra fyr, det var ikke noe sutring. Ellers snakket jeg med (Anders) Lindegaard før og etter kampen, det var hyggelig å se ham igjen og at han gjør det bra der. Han skulle kanskje få tillit til helga igjen (United møter Villa borte, journ.anm.). Han gratulerte meg, og syntes jeg hadde gjort en god kamp, sier Parr.

Etter kampen var det ingen stor feiring blant Palace-gutta, for allerede i morgen møter de Derby hjemme. Etter fem kamper på rad uten seier er det en match som bør vinnes.

Og snart venter også ligacupsemifinale mot Cardiff - det desidert letteste laget de kunne trukket.

- Av Liverpool, Manchester City og Cardiff var det jo det enkleste, men når det er sagt, er ingen kamper lette. Semifinalen spilles over to kamper, så alt kan skje. Vi får bare håpe vi er klare når den tid kommer, for først har vi masse kamper i serien hvor vi må vinne litt for å holde følge på øvre halvdel, sier Parr.

Samlet på Old Trafford-gress
Men seieren på Old Trafford er uansett et minne verdt å ta med seg videre, og gir selvtillit og tro på at de kan hamle opp med de fleste lag.

- Var det spesielt å møte sitt gamle favorittlag?

- Ja, det var det, altså. Jeg har vært supporter så lenge jeg kan huske, og skikkelig supporter etter at Solskjær kom dit (i 1996). Sist gang jeg var på Old Trafford, det var vel i 2003 eller noe, så jeg United mot Chelsea. Da fikk jeg med meg gress fra banen.

- Som du stjal?

- Jeg gikk ned og spurte en vakt om jeg kunne få gå ned på banen. Det fikk jeg ikke, men han gikk og hentet litt gress til meg i en konvolutt. Jeg håper United gjør det godt framover, sier han.

PS! Parr ville gjerne tatt straffe, om det hadde endt med straffekonk på Old Trafford i går. Kanskje er den holdningen noe han har tatt med seg fra tida han spilte under Kjetil Rekdal...

- Man kan ikke gjemme seg, jeg ville skutt om jeg fikk muligheten. Jeg tenkte før kampen: Vi spiller på Old Trafford, og blir det straffekonk kan du ikke stille deg bak de andre. Bommer man, så bommer man. Men får man muligheten, er det sånn man kan skape store øyeblikk, sier Parr til Dagbladet.

FIKK SKRYT AV VALENCIA: Antonio Valencia klappet Parr på skuldra og sa «bra jobba» etter et par dueller mellom de to. Parr gikk seirende ut av de fleste. Foto: REUTERS/Phil Noble
FIKK SKRYT AV VALENCIA: Antonio Valencia klappet Parr på skuldra og sa «bra jobba» etter et par dueller mellom de to. Parr gikk seirende ut av de fleste. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer