Amerikansk langrennsløper reagerer på norsk hemmelighold:

- Hvorfor snakker ikke de norske?

Amerikanske Hannah Halvorsen oppfatter Norge som en spesielt lite åpen langrennsnasjon når det gjelder viljen til å snakke om ernæringsutfordringer. Britiske Annika Taylor forteller at det var først da hun kom til Norge at hun skjønte hvor omfattende problemet er i skimiljøet.

BEST PÅ SKI, MEN IKKE PÅ ÅPENHET?: Den amerikanske langrennsløperen Hanna Halvorsen mener norske skijenter er blant de minst åpne når det gjelder å snakke om ernæring- og vektutfordringer i skisporten. Britiske Annika Taylor sitter igjen med liknende erfaringer fra årene hun bodde i Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BEST PÅ SKI, MEN IKKE PÅ ÅPENHET?: Den amerikanske langrennsløperen Hanna Halvorsen mener norske skijenter er blant de minst åpne når det gjelder å snakke om ernæring- og vektutfordringer i skisporten. Britiske Annika Taylor sitter igjen med liknende erfaringer fra årene hun bodde i Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er litt merkelig at vi amerikanske skijentene blir spurt om å snakke om spiseforstyrrelser på samlinger i Norge. Hvorfor har de ingen norske utøvere og forbilder som kan snakke åpent om tematikken og egne utfordringer?

Spørsmålet kommer fra den amerikanske langrennsløperen Hannah Halvorsen.

23-åringen fra USA snakker om selvopplevde erfaringer etter sine besøk i Norge, hvor hun blant annet har holdt foredrag på Sjusjøen for skiungdommer om ernæring og spiseforstyrrelser.

Espen Bjervig, langrennssjef i Norges Skiforbund, svarer slik:

- Her deltar juniorutøvere fra hele «skiverdenen» med den hensikt å lære av hverandre. Nettopp derfor inviteres de til å dele erfaringer fra andre nasjoner, også overfor norske deltakere. Jeg tenker at det viktigste er ikke hvilken nasjon utøveren som deler erfaringen er fra, men budskapet de kommer med og måten det blir presentert på.

Han legger til:

- Hannah har løftet fram budskapet på en god måte gjennom sin dokumentar «Breaking the Silence». Det er en anerkjennelse av hennes arbeid som gjør at hun blir spurt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer