- Hvorfor tok de meg ikke ut med en gang?

Markus Henriksen syns U21-uttaket var rart.

FAST PÅ A-LANDSLAGET, RESERVE PÅ U-LANDSLAGET: Markus Henriksen syns det var rart at han ikke ble tatt ut i den opprinnelige EM-troppen til Tor Ole Skullerud.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FAST PÅ A-LANDSLAGET, RESERVE PÅ U-LANDSLAGET: Markus Henriksen syns det var rart at han ikke ble tatt ut i den opprinnelige EM-troppen til Tor Ole Skullerud.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Markus Henriksen har startet de seks siste a-landskampene for Norge, og er selvskreven i den troppen Egil Olsen tar med seg til Albania og VM-kvalikkamp denne uka.

Men da U21-landslagssjef Tor Ole «Toro» Skullerud samtidig vraket Henriksen fra EM-troppen til Israel, var det få, om noen, som skjønte hvorfor Alkmaar-proffen ikke skulle være med.

- Jeg skjønte ikke hvorfor jeg ikke ble tatt ut i førsteomgang. Jeg syns det var en litt rar måte å håndtere hele greia på. Når de først sier at de ikke tør å gamble så aksepterer jeg jo det. Men når de i ettertid plutselig tør å gamble likevel så tenker jo jeg, hvorfor ikke gjøre det med en gang? Men, de får gjøre akkurat som de vil, og nå er jeg jo der, så skal jeg gjøre mitt beste om de har bruk for meg, sier Henriksen til Dagbladet.

Trengte dekning
Begrunnelsen for å utelate Henriksen var nemlig at U21-laget måtte ha dekning på alle plassene til de to første kampene i sluttspillet, og at de trengte en ekstra forsvarsspiller framfor midtbanespilleren Henriksen.

- Han forklarte at de rett og slett ikke tok noen sjanser. Det hadde ikke noe med at jeg ikke var god nok eller noe sånt, det visste jeg jo selv også, men det var i tilfelle de fikk noen skader. Så fikk de noen forfall på den venstrebacken så da turte de å gamble likevel, konstaterer Henriksen.

Medalje
Da Hønefoss-backen Alexander Groven meldte forfall med skade åpnet altså muligheten seg for Henriksen. Nå tror den tidligere RBK-spilleren at U21-gutta kan overraske alle i sluttspillet i Israel, og gleder seg til å få være med å bidra.

U21- OG A-LAGSSPILLER: Henriksen går glipp av ungguttenes åpningskamp i Israel i morgen. er Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
U21- OG A-LAGSSPILLER: Henriksen går glipp av ungguttenes åpningskamp i Israel i morgen. er Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Jeg må innrømme at jeg ikke var så voldsomt skuffa da jeg ikke ble tatt med fra start. Det var jo Toro og dem sin mening, og det de syns var rett da. Jeg har jo ikke vært med så veldig mye på U21 i det siste heller. Men da jeg fikk beskjeden om at jeg skulle være med så gledet jeg meg jo til å møte gutta som jeg har spilt sammen med i mange år. Så har jeg også såpass tro på laget at vi kan få til noe stort, og det vil jeg jo selvfølgelig være med på. Hvis alt klaffer for oss har jeg tro på at vi kan ta medalje i EM igjen, sier Henriksen.