- Hvorfor var treningen stengt?

Smårollinger stilte Rafael Benitez til veggs. Men Henning (8) fikk det han kom for - etter ti timer i bil.

BISLETT (Dagbladet.no): Sirkus Liverpool FC er i Oslo, før kveldens treningskamp mot Vålerenga.

Men under formiddagens trening på Bislett, møtte flesteparten av de frammøtte supporterne lukkede dører. De måtte se inn på stadion gjennom sprekker i veggene.

- Hvorfor var treningen stengt? ville en gruppe smårollinger vite etterpå, mens de energisk jobbet for å sikre seg autografen til manager Rafael Benitez.

- Why not? svarte en smått overrasket, men smilende spanjol.

Spår god kamp på Ullevaal

I motsetning til de fleste spillerne, stoppet han i hvert fall opp for å signere drakter og svare på spørsmål på vei ut fra Golden League-arenaen.

- Hva slags treningskamp kan vi forvente i kveld?

Benitez svarer med å tjuvlåne Dagbladet.nos notatblokk og antyde at han vil tegne opp hele taktikken. Så bryter han ut i et stort smil igjen.

USTOPPELIG: Ismail Solheim hadde leid seg inn på samme hotell som Liverpool-gutta, men inn på treningen på Bislett fikk han ikke komme. I kveld er han uansett på plass på kampen. - Jeg er Vålerenga- og Liverpool-supporter, men i kveld blir jeg all red, sier han. Alle foto: TRYM OUST SONSTAD
USTOPPELIG: Ismail Solheim hadde leid seg inn på samme hotell som Liverpool-gutta, men inn på treningen på Bislett fikk han ikke komme. I kveld er han uansett på plass på kampen. - Jeg er Vålerenga- og Liverpool-supporter, men i kveld blir jeg all red, sier han. Alle foto: TRYM OUST SONSTAD Vis mer

- Jeg tror kampen blir konkurransepreget, jeg tror dere får se en god kamp. Vi går i hvert fall for seier, svarer han, vel vitende om at dette er hans lags nest siste test før sesongstart.

Idet sjefen passerer forbi, har Fernando Torres, Steven Gerrard og de andre stjernene allerede satt seg i bussen. Gerrard gikk rett forbi fanskaren uten å fortrekke en mine

EM-finalens matchvinner, Torres, stopper derimot opp og skriblert ned noen signaturer. I siste liten får også Henning Solheim navnetrekket til toppscoreren på drakta si.

8-åringen - og ikke minst far - bryter ut i en jubel som får spillerne til å kikke ut vinduene på bussen.

- Dette var veldig gøy, Fernando så ut akkurat som jeg trodde han ville gjøre, sier Henning, som sammen med far Bjarte har kjørt de ti timene fra Valen i Kvinnherard.

- Fra før har vi fått autografene til Gerrard og flere andre av stjernene. Så når vi nå også fikk møtt Torres, er det verdt alle timene i bil, konstaterer far og sønn fornøyd.

- Setter parantes rundt VIF-sympatiene 

De to var også blant de heldige som, ved hjelp av litt flaks og litt pågangsmot, kom seg innafor de lyse murene på Bislett. Bak murene var også komiker Henrik Elvestad.

- Hvorfor var treningen stengt?

- Det var en rolig økt, men de kunne sikkert ha kjørt full gass og likevel slått Vålerenga, spøker Vålerenga- og Liverpool-supporteren overfor Dagbladet.no.

- Jeg setter en stor parantes rundt de Vålerenga-sympatiene i dag, smiler Elvestad, som skal varme opp publikum før kveldens utsolgte kamp på nasjonalarenaen.

Heller ikke Vålerenga- og Liverpool-supporter Ismail Solheim har planer om å ikle seg blått denne sommerkvelden i Oslo. Det forteller han mens han står og følger treningen gjennom sprekkene i Bislett-gjerdene.

- I kveld blir jeg all red, fastslår han, og viser fram drakta med påskriften «CAPTAIN FANTASTIC», som selvfølgelig er Steven Gerrard, og tatoveringen på overarma.

Natt til i dag hadde han for sikkerhets skyld leid seg inn på Plaza Hotel, for å få mest mulig nærkontakt med stjernegalleriet fra Merseyside.

- Men spillerne er ikke så mye ute av rommene sine, bortsett fra når de spiser, forteller Ismail, som likevel har skaffet seg autografene til Steven Gerrard, Robbie Keane, Fernando Torres, Rafael Benitez og Xabi Alonso.

- Jeg liker best de engelske spillerne, som Gerrard og Jamie Carragher. Carragher møtte jeg i Oslo for åtte år siden, forteller den lidenskapelige Liverpool-supporteren.

Det var sist gang sirkus Liverpool FC besøkte den norske hovedstaden.

HER FÅR HAN AUTOGRAFEN: Henning Solheim og far Bjarte jublet høylydt etter at Fernando Torres\' autograf var på plass på draka. - Torres er favorittspilleren min fordi han scorer mest mål, forklarer 8-åringen, som spiller midtbane for IL Trio.
YES! Henning Solheim og far Bjarte Solheim smilte bredt. De fikk sett treningen fra innsida, før Fernando Torres stoppet opp og skrev autograf.
HÅRFIN: Fernando Torres var i godt humør og skrev enkelte autografer på vei ut fra treningen på Bislett.
IKKE SNAKKESALIG: Kaptein Steven Gerrard og de fleste andre av stjernene gikk bare rett forbi skaren av supportere.
IKKE REVOLUSJONERENDE: Liverpool kjørte en kort og rolig treningsøkt, med fokus på dødballer. - Det lignet litt på det vi drev med da vi var små. Men nivået er nok litt høyere, beskriver Ismail Solheim, som så treningen gjennom glipper i Bislett-veggene.
KJENT FJES: - Liverpool-lidenskapen min blir bare større for hver dag som går, så jeg lurer på hvor dette skal ende, sier komiker Henrik Elvestad.